Які заходи будуть у Козятині до Дня Гідності і Свободи

Які заходи будуть у Козятині до Дня Гідності і Свободи
  • Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014.
  • Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З нагоди роковин Голодомору 1932–1933 років в Козятині проходить ряд тематичних заходів.

Протягом тижня у музеї та шкільних бібліотеках проводяться заняття, історично-тематичні проекти, присвячені тим трагічним подіям.

Загальноміські заходи проходитимуть 23 листопада.

Відео дня

Мітинг-реквієм, покладання квітів відбудеться о 10:00 годині біля пам’ятного знаку «Хрест» на території храму Почаївської Ікони Божої Матері Української Православної церкви.

— Просимо козятинчан взяти участь у загальноміських заходах із вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу. Та приєднатися до акції,цього ж дня о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу.Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього, — йдеться на сайті міської ради

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Козятинській центральній районній бібліотеці підготовлено книжкові виставки: "Хто вмирає в боротьбі - в серцях живе повіки" (читальний зал відділу для дорослих); "Україна - країна гідності і свободи" (читальний зал юнацького відділу).

Віртуальна виставка літератури представлена на сайті бібліотеки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up