Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні

Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
  • Періодично ми об’їжджаємо околиці нашого міста і сусідніх громад в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили  санітарна рубка кущів на вулиці Князя Святослава, вулиця Шкільна
  • та перехід біля ліцею № 2

Перше фото ми зробили на подвір’ї управління соціального захисту населення. Двоє Микол стояли біля лавки і жартували ніж собою хто з них лавку поламав. Звернули й ми увагу на ту лавку і прийшли до висновку, що вона має такий вигляд за давністю часу, а можливо й років.

На вулиці Князя Святослава працівник дитячого садка «Журавонька» обрізав електропилкою під корінь декоративні кущі.

Відео дня

— Спочатку в кущах хотіли підстригти верхівки, але йшов чоловік, який знається на ландшафтах, порадив нам обрізати кущі до самої землі і від землі у кущів почнеться нове життя. Коли порада слушна чому нею не скористатися?, — каже нам працівник «Журавоньки»

— Куди ви гілля від кущів так швидко вивезли? 

— Нікуди не вивезли, а до своєї котельні забрали. Гілки кущів висохнуть, ми їх порубаємо і спалимо в котельні коли настануть холоди, — відповів чоловік з пилкою 

Молодці, що тут ще можна сказати?

Можливо ми не звернули б увагу на відсутність на пішохідному переході біля ліцею №2 багатьох шашечок, якби водій сріблястої іномарки не проскочив цю ділянку дороги з явно перевищеною швидкістю. Звертаємося до недисциплінованих водіїв: пам’ятайте, що тим переходом ходять діти і не всі діти йдуть тим переходом з батьками.

Приємно було, що колись на нашому стадіоні «Локомотив» проводили матч за Суперкубок Вінницької області між «Факелом» (Липовець) та «Патріотом» з Кукавки. Стадіон обрали для суперкубку як кращий стадіон у Вінницькій області для команд аматорів. Тим матчем в Козятині  розпочався футбольний сезон області 2016-2017 років. І зараз на стадіоні роблять перші кроки, щоб він знову був кращим в області. Поле вкатують катком і підсівають траву.

Багато змін помітили і за футбольним полем. Біля майданчика пляжного волейболу є гойдалки для дітей. Часто ми спостерігали картину, коли дитя хоче гойдатися, а через яму під гойдалкою без сторонньої допомоги забратися на гойдалку маленькі діти не могли. Зараз ця проблема вирішена, дитина стає на щит і сідає на гойдалку без сторонньої допомоги.

У підтрибунному приміщенні стадіону стоять близько десятка нових лавок. Вони зроблені на всі вікові категорії козятинчан і на всі смаки. Може управлінню ЖКГ попросити у директора стадіона одну лавку для управління соціального захисту населення. Він добрий чоловік робить лавки з своїми помічниками самі тож кому кому, а для людей поважного віку думаємо, що не відмовить.

Ще одне фото ми зробили у Глухівцях. В районі каолінового комбінату, на ділянці, де на поверхні землі дуже близько камінь, ми знайшли яйце невідомого птаха. Крім кульбаби і калюж після дощу на цій ділянці іншого чогось живого немає і було дуже дивно, що на цій пустці якийсь птах облаштував собі у невеличкій ямці гніздо.

По фотографії, яку ми показували любителям живої природи, хтось сказав, що це курка знесла, хтось впевнений, що це яйце перепелине, хтось робить припущення, що це у когось з вольєру втік павлін. Зауважимо, що це яйце за розміром майже вдвічі менше за куряче. 

Ми вже повідомляли що на території Козятинської громади не враховуючи віддалених сіл, є дві вулиці Козацькі і дві вулиці Шкільні. Якщо у випадку з Козацькою трохи невдало провулок Кузнечний перейменували, то вулиці Шкільна - одна біля ліцею № 5, а інша Шкільна майже повністю в селі Козятин. Цю дорогу років 5 як ремонтували. Зараз там суцільні калюжі. Невже нашу владу не цікавить, як тудою ходять діти до гімназії.

Завершили ми наш фоторепортаж на території най миролюбивого пса нашого міста Вовки та лінивої від постійного переїдання трилапої Мані.   









 

.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up