На будинку, де жив славний воїн Мар’ян Шеремет, відкрили меморіальну дошку

На будинку, де жив славний воїн Мар’ян Шеремет, відкрили меморіальну дошку
  • У п’ятницю, 26-го квітня, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про Героя та Захисника України Мар’яна Шеремета
  • . Вшановували безстрашного воїна який любив батьків, друзів і Батьківщину.
  • Відкрила захід ведуча мітингу Дар’я Мінаєва.

— Сьогодні ми зібралися тут,  щоб згадати ім’я справжнього чоловіка, шлях якого був наповнений відданістю своїй Батьківщині. Ім’я патріота, чиє серце билося в такт з покликом душі служити своїй рідній країні. Ім’я люблячого сина, який мав багато планів та мрій, рідного брата, який був прикладом у всьому для своїх двох молодших братів, друга та товариша, який завжди був поруч і першим як того вимагала ситуація спішив на допомогу.

Ведуча наголосила, що ми всі в боргу перед загиблим воїном і встановлення меморіальної дошки на стіні будинку, де він жив, буде постійним спогадом всім нам і наступним поколінням. 

Відео дня

Прозвучав Гімн України і почесне право відкрити меморіальну дошку ведуча надала Матері Героя Олені Музичишиній та двом молодшим  братам загиблого воїна Музичишиним Давиду та Ринату. 

Коли рідні Героя зняли державний прапор  з мармурової плити, ведуча мітингу закликала всіх присутніх до меморіальної дошки славного воїна покласти квіти.

Після покладання квітів ведуча перейшла до біографії Героя.

Шеремет Мар’ян Сергійович народився 27 вересня 1998 року в нашому місті. У 2015 році закінчив першу школу. Він був дуже обдарованою дитиною, тому батьки віддали його в музичну школу по класу «Саксофон». Одразу після школи вступив до коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету у місті Кам’янець Подільський. У 2018 році закінчив та здобув професію «Фельдшер ветеринарної медицини».  Згодом пройшов строкову службу в Чернігівській області, смт. Десна - кулеметником.

Після служби в армії працював 2 роки  в ТОВ «Козятинський м’ясокомбінат» в цеху по виробництву ковбасних виробів. Звідти в грудні 2022 року пішов боронити Батьківщину. 28 лютого 2023 року, поблизу населеного пункту Дубово-Василівка Донецької області, старший солдат розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади військової частини А— 4123 на посаді «розвідник» - Шеремет Мар’ян Сергійович, позивний «Журналіст», внаслідок артилерійського обстрілу отримав смертельне осколкове поранення.

Шеремет Мар’ян отримав почесну відзнаку «За героїзм та патріотизм» та нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня посмертно 

Життєрадісний, енергійний, цілеспрямований, працьовитий. Він був великою підтримкою для своїх батьків, найкращим братом для своїх молодших братів. Завжди піклувався про них і з кожної зарплати купував їм подарунки. Він мав багато друзів і завжди був душею компанії. Таким Мар’ян назавжди залишиться в серці кожного хто його знав. Мужній, самовідданий та безстрашний воїн, справжній патріот, яким пишається не лише родина, а й вся держава.

Самі теплі спогади залишаться про Мар’яна у всіх, хто мав честь бути з ним знайомим.

Ця меморіальна дошка буде не просто пам'ятним знаком, а свідченням нашої вічної вдячності  і визнанням героїчного подвигу нашого захисника – Шеремета Мар’яна Сергійовича.

З подякою за такого сина звернувся з листом до батьків Героя командир військової частини Юрій Миколайович. В листі до батьків командир в/ч зокрема написав:«Ваш син нікого і нічого не боявся і щоб всі були такими, як ваш син, ми вже давно виграли б цю прокляту війну.»

Побратим Мар’яна з позивним Стаф дякував батькам, що виховали такого сина.    «Виконуючи завдання ми були в такому пеклі і Мар’ян довів в бою, що він самий надійний. Ми не забудемо його, не пробачимо ворогу і помстимося за нього»  - написав батькам Мар’яна Стаф.

Сам Мар’ян контактні бої з ворогом сприймав,  як щось буденне. Якогось разу в телефонній розмові з матір’ю він сказав:

— Мамо сьогодні обстріляли нас, але ти ж знаєш, що твій син там, де має бути.

Дякували батькам Героя в своїх листах до матері подруги Мар’яна Діана, Ліна, Юля, подруга дитинства загиблого воїна Каміла Созонюк та дружина товариша Мар’яна по строковій службі Аліна.

Від громади слово мали заступник міського голови Павло Холковський.

Класний керівник Героя Світлана Станіславівна,

однокласниця Мар’яна Вікторія Грабовська,

Представник профспілкового комітету м’ясокомбінату Ольга Бридько. Вона зазначила, що Мар’ян був дуже наполегливий та впевнений у своїх силах, так швидко навчився всьому з технологій ковбасних виробів. В роботі він був дуже відповідальним і на нього можна було покластися завжди і у всьому. У всьому він намагався знаходити позитив і ніколи не втрачав почуття гумору та був завжди веселий.

Близькі друзі та співробітники Мар'яна Дар'я Піскун та Ліна Білик

Останнім від громади слово мав пастор церкви «Назарянина» Володимир Шорін. Він закликав всіх присутніх бути гідними пам’яті Мар’яна. 

-Його ім'я завжди звучатиме з гордістю та повагою, як символ вірності, мужності і відданості рідній Батьківщині, -  сказав пастор.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Татьяна Черненькая

    Вічна пам'ять Герою. Легких пухнастих хмаринок тобі Мар'ян. Дякую
  • Алла Линник

    Вічна та світла пам'ять  .
  • Oksana Ksenia

    Вічна пам'ять, співчуття рідним
  • Tatiana Mishchuk

    Світла пам’ять

keyboard_arrow_up