У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим

У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
  • Вистояли, переможемо. Під таким гаслом в гімназії № 9 відбувся захід пам’яті за загиблими захисниками України.
  • У концертній програмі учні співали патріотичних  пісень, розповідали вірші про захисників України і війну.
  • Дивилися відео та фото про матір, яка ростила сина і відправила його захищати Україну.

У вівторок, 23 квітня, в актовому залі гімназії № 9 було багатолюдно. Тут провели захід пам’яті за загиблими захисниками України. Глядачами були учні гімназії і запрошені матері і дружина Героїв. Відкрив захід пам’яті Влад Шкільнюк піснею «І буде весна».

Після цього на сцену вийшли ведучі:

Відео дня

— Ми зібралися тут, аби згадати той день, який змінив наше життя, долю нашої країни і кожного з нас. Що ці важкі часи, які переживає Україна, увійдуть в історію, як символ незламності, мужності нашого народу.

Ми згадуємо кожного, хто віддав життя за мир і свободу нашої України.

Прозвучав Гімн України, Анастасія Суміна прочитала вірш про Україну і її захисника.

Згадали про маму, яка виростила захисника, а всіх воїнів пом’янули хвилиною мовчання. Біля портретів загиблих воїнів, які пішли захищати Україну з сіл Козятин і Іванківці, учні 4-го класу поставили свічки. Влад Шкільнюк виконав пісню «Там біля тополі калина росте», а  Анастасія Суміна знов прочитала вірш.

Анастасію змінили на сцені Анна Терефюк та Олександр Товтін. Вони у віршованих молитвах питали у Бога, що Україна має зробити, щоб звільнитися від російського ярма і встати з колін. Четвертокласники «підняли з колін Україну» за жовто-блакитні стрічки. Щоб Україна піднялася з колін, Бог має дати сили нашим воїнам. Завдяки їм Україна й підніметься. 

Згадали учні та показали відео про жителів села Козятина і Іванківців, які служать і воюють з ворогом. На славу нашим ЗСУ всі учасники патріотичного концерту співали пісню «Ліхтарики» .

Після подяки артистам за гарно проведений захід та родинам загиблих воїнів, які відгукнулися на запрошення, слово мав директор навчального закладу Олег Заїчко.

— Сьогодні, 23 квітня, 789 день і ми вистояли і дійсно ми переможемо. Як би не було важко хлопцям там, дякуючи їхнім сталевим нервам, силі волі, витримці, ми прокидаємося під мирним небом. Про мирне небо можна відносно сказати, але не так, як у них, на передовій, — казав директор. — Ви бачите 10 свічок — це загиблі воїни з села Козятин та Іванківці. Я щиро дякую запрошеним за те, що вони прийшли і вклоняюся їм низько низько за те, що вони втратили найближче і найрідніше. 

Очільник гімназії запевнив, що вони й надалі будуть підтримувати родини загиблих воїнів. Олег Борисович вручив квіти дружині Віталія Михайловського Ірині, матері Артема Москаля Олені і матері Сергія Федорука Людмилі.

Мама Артема Москаля розповіла, що письменниця Ольга Киця в своїй книзі «Нескорені», яку вона ще має презентувати, згадує двох наших земляків — Сергія Федорука і Артема Москаля. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up