Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського

Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського
  • Ми вже згадували, що вулиця Куликівського єдина у Козятині, через капремонт якої почалася судова тяганина.
  • Прокуратура намагалася через суд скасувати рішення про визнання переможцем закупівлі підприємця, який робив ремонт на цій вулиці, та договір підряду на капітальний ремонт дорожнього покриття і тротуару із влаштуванням велодоріжки

На думку прокуратури, і договори підряду, і рішення про визнання підрядника переможцем закупівлі не відповідали вимогам закону «Про публічні закупівлі».

Як зазначено у тексті постанови суду, у тендерній пропозиції підприємця не було відповідних дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки і  підприємець не надав у повному обсязі документи, які підтверджують досвід виконання аналогічного договору і основних видів робіт. Крім того, проти підприємця порушили кримінальну справу за частиною четвертою статті 358 Кримінального Кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Підприємець надав документи, за якими буцімто орендує техніку в однієї з фірм, однак у ході досудового розслідування виявилося, що ця компанія договори оренди з підрядником не підписувала.

Спочатку справу розглядали у Господарському суді Вінницької області. Суддя у задоволенні позову відмовив. Мотивували це тим, що прокурор не довів обставин невідповідності підрядника кваліфікаційним критеріям, а його тендерної пропозиції — невідповідності умовам тендерної документації. Прокуратура звернулася до Північно-західного апеляційного господарського суду, але і це не допомогло.

Відео дня

Відтак подали позов до Верховного суду, який вирішив тільки змінити мотивувальні частини рішень та постанов судів двох перших інстанцій, а в задоволенні решти позовних вимог відмовив.

 

Читайте також:

Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг

Латки на Куликівського скоро доведеться латати

Поліція перевіряє стан доріг та залізничних переїздів області

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up