Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками

Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками
  • Напередодні Дня довкілля Центр дитячої та юнацької творчості влаштував акцію «Ecobag».
  • Керівники гуртків власноруч розписали шопери, а гуртківці пропонували охочим обміняти свої пластикові пакети на торбинки, які не шкодять природі.
  • Майже сто козятинчан стали щасливими власниками шоперів

День довкілля — національне свято, яке традиційно відзначається у третю суботу квітня. Цього року воно припало на 20 квітня. Напередодні свята Центр дитячої та юнацької творчості вирішив організувати екологічну акцію під назвою «Ecobag». Готуватися до неї почали заздалегідь, ще під час весняних канікул.

— Наша колега, керівник гуртка «Сувенір» Світлана Гуменюк виграла грант «Ми — вінничани. Професійне зростання», — розповідає Ольга Ткачук, методист Центру дитячої та юнацької творчості, керівник гуртка «Leaders» та театральної студії «Браво». — За грантові кошти ми закупили вибійки та трафарети. За ініціативи міського голови Тетяни Єрмолаєвої було пошито та передано в Центр понад 200 екосумок, які ми розписували разом із усіма керівниками гуртків.

Поки гуртківці відпочивали під час весняних канікул, колектив Центру дитячої та юнацької творчості працював над оформленням екоторбинок. Шопери розписали у патріотичній тематиці. Там і добре відома усім фраза «Доброго вечора, ми з України», і зображення соняшників і колосків. Кольори теж відповідні — використали жовто-блакитну фарбу.

Відео дня

Шопери готували не просто так, а в подарунок для мешканців нашого міста. Напередодні Дня довкілля, у п’ятницю, 19 квітня, центрівчани пішли роздавати екоторбинки у центрі міста. Долучилися Анастасія Шевчук, Діана Яценко, Дарина Яценко, Катерина Заїчко, Аліна Клюцківська, Анна Гуменюк, Надія Панова, Поліна Коваленко, Дарина Трохимчук та Мирослава Олексюк.

— Ми дбаємо про наше довкілля, тому вирішили організувати таку акцію, — продовжує Ольга Ткачук. — Хотіли, щоб кожен мешканець нашого міста міг висловити свою любов до природи та зробити свій практичний внесок у її збереження. Дівчата залюбки долучилися до акції «Ecobag». Усі наші центрівчани завжди активно беруть участь у заходах та акціях різного спрямування.

Дівчата ходили біля супермаркетів та великих магазинів у центрі Козятина, де мешканці нашого міста роблять закупи найактивніше. Підходили до козятинчан, які тримали в руках пластикові пакети, розповідали про День довкілля та пропонували безкоштовно замінити неекологічні пакети на екоторбинки.

Не всі мешканці міста, кому центрівчани пропонували отримати у подарунок шопер, забажали долучитися до акції. Траплялося чимало людей, які відмовилися брати екоторбинку, попри те, що її давали безкоштовно. Та разом з тим дівчатам зустрілося багато вдячних людей, які залюбки обміняли свої пластикові пакети на шопери. Ті, хто погодилися взяти екоподарунок, одразу перекладали свої пакунки до торбин. Таким чином майже сто мешканців нашого міста долучилися до акції «Ecobag» і тепер мають шопери, які не шкодять довкіллю.

— Пластикові пакети, які люди обмінювали на наші шопери, ми зібрали і по завершенню акції викинули у сортувальний контейнер для пластику, — каже Ольга Ткачук.

Додамо, що це не перша екологічна акція, яку організовують центрівчани. Минулого року, 16 вересня гуртківці «Leaders» долучилися до Всесвітнього дня прибирання та організували акцію «Хай небо буде мирним, а Україна чистою». Дівчата прибирали сміття у центрі міста й, окрім цього, чистили свої гаджети від непотрібних файлів та програм, а також вилучали російські книжки.

 

Читайте також:

Розчистив Алею ялинок у Пиковці

«Дядьку, йдіть звідси, поки по шиї не отримали»

Гарний настрій, граблі і покривало: як блажіївчани чепурили своє село

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up