В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки

В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки
  • За тиждень ми будемо святкувати найбільше церковне свято Великдень. У неділю, 28-го квітня, люди пішли до церкви святити вербу.
  • На богослужіння на Вербну сходиться багато людей тому, як каже, отець Василь, гріх в цей день не прийти до церкви і не помолитися за життя і здоров’я наших воїнів.

Спочатку була святкова літургія, яку відслужив настоятель храму Покрови митрофорний протоієрей Василь Влізло. В молитвах до Бога він декілька разів згадував митрополита Епіфанія, владику Михаїла, нашу Україну і її славних воїнів Після служби Божої отець Василь розповів, що остання неділя перед Великоднем, або, як інакше кажемо перед Пасхою називається Вербною  на спогад входу господнього до Єрусалиму.

Отець Василь подякував Господу, що дав нам всім можливість дочекатися цього свята, подякував прихожанам храму, що прийшли.

Відео дня

—Хоч через війну у нас настрій не найкращий, але ми радісно приходимо до храму. Ми радісно з сумлінням і з покорою схиляємо коліна перед Богом і просимо за визволення наших воїнів, просимо за визволення нашої стражденної України, щоб господь припинив війну і повернув наших Героїв живими додому. Тому в сьогоднішнє свято я хочу побажати воїнам ЗСУ, волонтерам, військовим медикам, лікарям невичерпних сил, героїзму і витримки. Коли б не вони, то ми б тут не стояли, — сказав отець Василь та попросив усилений церковний хор проспівати за їх здоров’я традиційну церковно-святкову пісню «Многії літа»

З церкви прихожани храму вийшли на вулицю і Отець Василь став освячувати вербові гілочки, з якими прийшли до храму прихожани.

Процедура освячення найбільше викликала задоволення у дітей, яких в цей день зібралося чимало.

Святковий настрій на Вербну був і у воїнів передової. Знаючи примовку на Вербну неділю «Не я б’ю, Верба б’є. За тиждень Великдень» воїни 41 бригади мінометної батареї трохи перефразували церковний вислів і він у них виглядав таким чином «Не я б’ю Верба б’є. За тиждень Великдень, а смаколики вже сьогодні у нас. Так вони подякували Ользі Пироговій у свято, коли вона покинула руїни Донеччини.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up