Вадим Липський переміг в області на змаганнях з туризму

Вадим Липський переміг в області на змаганнях з туризму

Про одинадцятикласника Вернигородоцької школи Вадима Липського наша газета вже повідомляла.

У 2016 році він був визнаний, як “Дитина року” Козятинщини в туризмі.

Пройшло не так багато часу і наш земляк знову прославив наш край. Він, як єдиний представник від Козятинщини, був включений у збірну команду Вінницької області з туризму. Ця команда виборола два других і одне третє місце та  кубки України в загальному заліку. Третє місце — за смугу перешкод. В загальному заліку і в змаганнях паралельної і навісної мотузки — друге місце. Великий вклад в успіх Вінницької команди вніс наш земляк.

Крім змагань, де відзначились наші спортсмени, були ще такі дисципліни, як скельний підйом і дюльфер (стрімкий спуск по мотузці з крутої стіни). Змагання проходили з 1 по 4 березня в місті Решетилівці Полтавської області під назвою Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму. Учасниками стали 19 команд молодшої вікової групи та 11 юнацьких команд. Усього — 220 учасників. Проходила зустріч в новому сучасному спортивному комплексі, де штучний рельєф наближений до природного.

Коли Вадим Липський після змагань повернувся додому, ми зустрілися з ним. Він повідомив, що в школі його тепло привітали і відзначили, що він гордість не тільки цього учбового закладу, а й всього Козятинського району.

Відео дня

Зараз у Вадима гаряча пора — готується до нового туристичного походу в квітні у Сабарові. Крім школи і підготовки до змагань, в хлопця з берегів річки Гуйви, як у жителя села, є багато домашньої роботи. Та він виховувався під пильним оком кадрового військового, свого дідуся Сергія Петровича Саваріна, який навчив свого онука все встигати. По домашньому господарству обом чоловікам допомагає бабуся Вадима Катерина Григорівна Войтко. Так і живе сільська родина спортсмена-туриста.

Пам’ятають за Вернигородоцького школяра і в районному відділі освіти. За словами керівника Аліни Діденко, Вадим буде відмічений на “Травневому зорепаді”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up