Друге срібло на Олімпіаді студента з Вінниці

Друге срібло на Олімпіаді студента з Вінниці

Вранці 16 березня Олександр Казік на Олімпіаді в Південній Кореї виборов другу срібну медаль в індивідуальній гонці на 15 км.(першу нагороду здобув у біатлоні)

У розмові з його тренером Марцином Кучерявим, взнаємо, що такий результат це фантастика для спортсмена з вадами зору.

— Високих успіхів вони досягають у 24-25 років, — каже він. — В Олександра за плечима тільки 21.

Хлопця з невеликого села Балки Барського району земляки часто бачать у... лісополосі. Ось де тренуються наші олімпійці! Ще у райцентрі, звичайно. На роликах на асфальті. У хлопця від народження вади зору — далі метра не бачить. Незважаючи на це, відмовився від тростини. Її заміняє загострений слух. До школи ходив не в селі, а в райцентр. Пішки. Понад три кілометра в один кінець. Спочатку батьки супроводжували. Далі сам вивчив шлях, як свої п’ять пальців.

Відео дня

Пан Марцин каже, що такого наполегливого вихованця у нього ще не було.

— Скільки разів під час тренувань розбивав обличчя, збивав до крові коліна!... Здавалося, наступного дня уже не з’явиться на заняття. Саша загоював рани і продовжував добиватися свого. Торік на Кубку світу з біатлону в Японії він став третім. Тепер студент університету "Україна" вразив новим результатом. Супроводжує Олександра на змаганнях його земляк Сергій Кучерявий.

Приємно здивували депутати Барської райради. Коли тренер звернувся на сесії з проханням виділити кошти на підготовку двох олімпійців (тренує ще біатлоністку Ірину Буй, її результат на Олімпіаді - два четвертих місця: в біатлоні й індивідуальній гонці), таку пропозицію підтримали одноголосно. 200 тисяч надали на підготовку! Гарний приклад для наслідування…

Віктор СКРИПНИК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up