Йому виповнилося б 36 років...

Йому виповнилося б 36 років...

Юрій Леонідович Осавулко загинув на війні з Росією два роки назад

Старшина роти 81-ої окремої аеромобільної бригади, 90-го окремого аеромобільного батальйону Юрій Осавулко народився 17 лютого 1981року. Родом він з Самгородка. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" III cт.

21 травня 2015 у Самгородку провели у потойбічний світ загиблого воїна, якого батьківщина призвала в серпні 2014 року виконати патріотичний військовий обов’язок на Сході нашої країни.  

Початкову освіту отримав у Самгородецькій загальноосвітній школі. У 1999 році закінчив у Гущинському СПТУ шоферські курси. З 1999 року по 2001 служив у місті Мукачеве. У 2005 році одружився. Деякий час працював у одній із Вінницьких меблевих фірм. Пізніше створив і очолив  будівельну бригаду і заробляв гроші будівельними роботами у різних куточках України. 23 серпня 2014 року отримав повістку з військкомату.  Юрій  проходив передвійськову підготовку з побратимами в місті  Житомирі. З 14 листопада направлений в зону АТО. Ніс службу, захищаючи кордони України, в селах Костянтинівка, Водяне, Піски. Напередодні Нового 2015 року приходив у короткочасну відпустку додому. А вже 5 січня відбув до місця дислокації його батальйону. Загинув, захищаючи за наказом, до останнього подиху від ворога Донецький аеропорт. Вважався зниклим безвісти, після  важкого бою в аеропорту, з 20 січня 2015 року. Старшина з позивним "Єсаул" саме того дня  востаннє виходив на зв’язок із родиною.

Згадує про героїзм загиблого товариша  командир взводу Сергій Гуссіді з м. Миколаєва: — Уже дуже мало було бійців і утримувати аеропорт ставало все важче. Ворог так усе влаштував, що  підійти чи під’їхати,  забрати чи допомогти хлопцям не було можливості. Вони намагалися до останнього утримувати аеропорт і вижити, та  стався вибух і  усе завалилося...

Відео дня

Юрій Осавулко загинув під завалами аеропорту 20 січня 2015 року. 25 січня  співробітниками МНС  самопроголошеної «ДНР» та полоненими на   жахливому місці   під руїнами було виявлено   тіла чотирьох  наших військовослужбовців. Полонені української армії, що використовувалися  ворогом, як  дармова робоча  сила, упізнали в одному з загиблих  Юрія Осаулка з позивним «Єсаул».  Трагічна звістка була підтверджена для рідних експертизою ДНК та особливою прикметою – зламаним мізинцем.

У мирному житті наш земляк працював електриком. Був одружений. Без тата залишилися дві донечки - Інеса та Віка, втратили сина батьки.

Указом Президента України "за особисту мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" нагорожений орденом "За мужність" III ступеня.  Також нагороджений нагрудним знаком "За оборону Донецького аеропорту", медаллю УПЦ КП "За жертовність і любов до України", нагрудним знаком "Гідність та честь", почесною відзнакою Козятинської міської ради "За героїзм та патріотизм" (посмертно).

На честь загиблого земляка на будівлі Самгородоцької школи встановлено меморіальну дошку. Церемонія відкриття пам'ятного знаку відбулася 17 січня 2016 року за участі батьків та рідних героя.

Джерело: сайт музею історії м. Козятин

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up