Гойдалки скриплять, а балансири діти взагалі оминають

Гойдалки скриплять, а балансири діти взагалі оминають
  • «Зверніть увагу на дитячий майданчик ближче до «ПриватБанку», він в аварійному стані», — скаржаться наші читачі.
  • Востаннє ми писали про нього півтора роки тому, коли хтось зламав там ігровий комплекс.
  • У якому стані майданчик зараз і що кажуть про нього мами, чиї діти там часто граються

Коли ми писали про те, чому концерти та інші культурні події проводять на центральній алеї в парку, коли стоїть «клітка», у якої повільно обвалюється огорожа, наша читачка Оксана Коломієць залишила на сайті koziatyn.info коментар такого змісту:

«Зверніть увагу і на дитячий майданчик (ближче до «Приватбанку»), він в аварійному стані. Я дзвонила на гарячу лінію «Чистого міста» (майданчик під його опікою), робили фото разом з прибиральницею парку, але… Два тижні пройшло, ніяких дій».

Саме на цьому майданчику малечі завжди найбільше, адже тут стоять значно новіші гойдалки, ніж на так званому «старому» майданчику, що навпроти вулиці Склярова. Діти граються тут, як то кажуть, з ранку до смерканку. Тож пропустити коментар про те, що на майданчик треба звернути увагу, ми не могли.

Відео дня

Йдемо до міського скверу. На майданчику, як і зазвичай, чимало дітей. Одні катаються на гойдалках, інші бігають біля ігрового комплексу та спускаються з гірки. Перше, що привертає увагу — гумове покриття. Вже неодноразово козятинчани в соцмережах скаржилися на те, що воно потребує заміни. У деяких місцях воно взагалі відсутнє. Особливо це стосується тих квадратів, які одразу під гойдалками. І це зовсім не дивно — не всі навідуються до парку разом із батьками, бабусями чи дідусями, які допомагають гойдатися, тож дітям доводиться розгойдуватися самим. Логічно, що від цього покриття псується, починає «грати» під ногами, а згодом взагалі відвалюється.

Одну із гойдалок вже теж пора ремонтувати — десь подівся дерев’яний брусок із сидіння. Каруселі та балансири цілі. Жодних пошкоджень не помітили ми і на ігровому комплексі, що височіє у центрі майданчика. Нагадаємо, минулого року його вже лагодили — хтось виламав поручні на містку, який веде до гірки. Коли ж комунальники оглянули ігровий комплекс, виявилося, що ремонту підлягають не тільки поручні, а добра половина цієї конструкції.

Шестирічна Міла, яка грається з подружками біля вищезгаданого ігрового комплексу — часта гостя цього дитячого майданчика. Із мамою Оленою вони майже рік живуть у Козятинській територіальній громаді — переїхали до нас із Донеччини. Запитуємо маму дівчинки, як вона оцінює якість цього майданчика?

— На майданчику треба робити ремонт і було б добре, якби тут і гойдалки замінили, — відповідає Олена.

— Чи вважаєте ви, що майданчик безпечний для дітей?

— Ну дивіться, візьмемо гойдалки, які на майданчику в тій частині парку, — каже жінка. — Їх вже треба підкручувати, тому що якщо дитина катається, вона може впасти. Тут гойдалки просто скриплять дуже сильно.

Олена не перебільшує: поки ми спілкуємося, подружка Міли сідає на гойдалку і починає гойдатися. Скрип стоїть страшенний. Гойдалки не завадило б чимось змастити.

— Ось і сидіння на одній із гойдалок зламане, — показує Олена. — Підфарбувати його все треба. Карусель також скрипить, до неї діти тільки-но підійдуть, трохи покаталися і йдуть геть. Ті маленькі балансири діти взагалі не чіпають, вони їх обходять. Здебільшого діти там не граються, вони до них навіть не підходять. Оце більшість вони на гойдалках і біля ігрового комплексу бігають. Хотілося б, щоб ще щось для діток поставили, щоб їм цікавіше було, тому що одне і те ж — це не цікаво.

 

Читайте також:

Новий майданчик у міському сквері продовжать робити

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Співаченко

    Тетяна,зустріньсЯ з громадою і прозвітуй
  • Микола Співаченко

    У нас найкращий мер,чи мерінка,чи мерінка чи меріооманка..Прошу нашу філологію провести в порядок відносини юридичні.прошу.і прозвітуйте пиздолугістичний відділ,типу орг.
  • Вiра Iщук

    Владо міста, відвідуйте парк не лише під час святкувань і ви побачите той безлад на його території: всюди сміття, " археологічні" розкопи, не вистачає сміттєвих баків, туалет закритий після 18,00 год. , а молоді повний парк до 23.00 ... А на весь парк лише одна пісочниця і та без піску. Це як ??? Хіба ви не бачите цього?! Ще багато чого, за що так соромно

keyboard_arrow_up