Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло

Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло
  • Гаряче було на позачерговій 47 сесії. Щойно почалося засідання, довелося оголошувати перерву.
  • Депутати хотіли зняти з посади керуючу справами виконкому, але забракло голосів, щоб внести рішення до порядку денного.
  • Та й самий порядок денний прийняли з четвертого разу. Розповідаємо, за що голосували

На 15 годину п’ятниці, 26 липня скликали позачергову 47 сесію. Цього разу депутатів у сесійній залі зібралося достатньо, тож засідання оголосили відкритим. Міський голова попросила внести до порядку денного два фінансових рішення — про виділення матеріальної допомоги на лікування у розмірі 200 тисяч Олександрі Пилипюк, а також 300 тисяч Олесю Берту, пораненому військовому. Ці питання депутати включили без жодних вагань.

Порядок денний збиралися прийняти в цілому і голосувати пультами, але підвелася позафракційна депутат Аліна Діденко. Вона запропонувала включити проєкт рішення про дострокове припинення повноважень керуючої справами виконкому Аліни Тимощук. «За» було тільки сім обраців, а треба було як мінімум 9 голосів, щоб проєкт увійшов у порядок денний, тому питання не включили.

Сам же порядок денний в цілому довелося переголосовувати декілька разів. Спочатку у міського голови не спрацював пульт. Порядок денний поставили на повторне голосування, але не вистачило голосів — позафракційні депутати Інна Румянцева та Аліна Діденко утрималися, а депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук не голосував. Спробували переголосувати знову, але картина була та сама. Тоді Аліна Діденко запропонувала зібрати голів фракцій по порядку денному. Оголосили перерву на 10 хвилин.

Відео дня

Після перерви порядок денний нарешті прийняли і перейшли до розгляду питань. Першим голосували за надання обслуговуючому кооперативу «Сигнальський водограй» права на утримання мережі водопостачання. Водогін у Сигналі почали проводити більше двох років тому і попри те, що роботи завершили, запустити його ніяк не могли. Депутати рішення підтримали.

— Дякую всім, вітаю село Сигнал, — сказала Тетяна Єрмолаєва після голосування.

Делегація із села Сигнал почала голосно аплодувати. Нарешті у людей буде вода.

За тим депутати перейшли до внесення змін у бюджет. Аліна Діденко внесла пропозицію голосувати по кожному пункту окремо. В одному із пунктів пропонувалося забрати із заробітної плати працівників музичної школи 252 тисячі і перекинути ці кошти на розробку проєктно кошторичної документації для облаштування підйомника для маломобільних груп населення у бібліотеці та капремонт сходів і цоколя міського будинку культури. 

Аліна Діденко зауважила, що відповідно до Бюджетного кодексу з зарплати можна знімати кошти, зекономлені у четвертому кварталі бюджетного року, який ще не настав. І наголосила на тому, що в разі, коли депутати підтримають рішення про перенесення коштів із зарплати на виготовлення проєктів, потрібно буде прописати, що відділ культури не буде звертатися у листопаді та грудні із проханням виділити додаткове фінансування на заробітну плату.

Міський голова запропонувала виділити кошти на проєкт для ремонту сходів і облаштування підйомника з резервного фонду. Почалася довга дискусія, Спочатку депутати підтримали ідею перекинути кошти із зарплати на проєктно-кошторисну документацію, потім передумали, переголосували цей пункт повторно і не підтримали його.

Натомість решту пунктів обранці підтримали, тож 200 тисяч гривень виділили на допомогу на лікування Олександрі Пилипюк, 300 тисяч — Олесю Берту, 255 тисяч виділили, щоб закрити заборгованості по податкам «Управляючої компанії» та «Дивини», аби нарешті ліквідувати ці комунальні підприємства, 2,6 мільйона — на фінансову підтримку сімнадцяти ОСББ, 54 тисячі перенесли на виплати матеріальної допомоги членам сімей загиблих на війні Героїв до Дня пам’яті загиблих захисників України, 3 мільйона — на погашення штрафів та рішень суду, 50 тисяч —  на виготовлення проєктно-кошторисної документації для капремонту освітлення вулиці Південне Шосе в Сигналі.

Розподіляли на сесії також вільні залишки коштів із бюджетів минулих років. Нині це сума в 71,2 мільйони, але розподілили трохи менше десяти: 8,2 мільйони піде додатково на заробітні плати по всім структурам міської ради, 1,2 мільйони — на фонди, з яких депутати та міський голова видають матеріальну допомогу.

Після цього перейшли до розподілу коштів від перевиконання бюджету. Міський голова повідомила, що станом на 1 липня 2024 року бюджет було перевиконано на 14,2 мільйони гривень. Вирішили 568 тисяч виділити на співфінансування програми по закупівлі мультимедійного обладнання на Нову українську школу, 1,3 мільйона — на співфінансування для закупівлі матеріалів та обладнання на облаштування укриттів у школах, 500 тисяч — на співфінансування для закупівлі обладнання на облаштування реабілітаційного відділення Козятинської центральної районної лікарні, 4,2 мільйони — на капремонт системи киснепостачання.

Найбільше питань було до пункту, який стосувався виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію на капремонт даху в будівлі ліцею №1. Нагадаємо, це рішення не могли прийняти ще з минулого року. Між депутатами почалася палка суперечка. Врешті решт, після гучної дискусії вирішили виділити 3,1 мільйона гривень. Ще 1,8 мільйона піде на ремонт даху харчоблоку ліцею №7. «Чистому місту» виділили 2,5 мільйони на закупівлю фронтального навантажувача та трактора, 60 тисяч піде на проєктно-кошторисну документацію для будівництва поверхневого водовідведення вулиці Винниченка, 50 тисяч — на закупівлю книг для бібліотеки, 48 тисяч — на відрядження по управлінню освіти та спорту, 81 тисяча — на змагання з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Також депутати на сесії внесли зміни до відповідних програм, прийняли рішення про відшкодування витрат на поховання загиблого військового Богдана Сікори, затвердили багаторічний план вирішення соціальних проблем Козятинської громади та взяли усі сільські дороги на баланс.

 

Читайте також:

Попросили проголосувати за хрещеницю і ледь не зламали акаунт

У лавах депутатів можуть статися зміни

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Олександрович

    "50 тисяч —  на виготовлення проєктно-кошторисної документації для капремонту освітлення вулиці Південне Шосе в Сигналі."

    а як це співвідноситься з геніальним рішенням послати всіх містян в сраку і сказати, що небажання чи неспроможність шось робити з вуличним освітленням - це просто економія електроенергії?
  • Микола Співаченко

    Аліна Діденко є голова району партії регіоналів Януковича і партії ОПЖ.прошу її вислови не приймати до розгляду без попередніх обговорень.Вона має бути люстрована

keyboard_arrow_up