У серпні чи у вересні? Стало відомо, коли козятинські учні підуть до школи

У серпні чи у вересні? Стало відомо, коли козятинські учні підуть до школи
  • Літо — у розпалі. І хоча до завершення шкільних літніх канікул ще більше місяця, новинні пабліки вже почали писати про початок нового навчального року. Ширилася інформації, що він розпочнеться не так як зазвичай у вересні, а наприкінці серпня
  • Та днями Уряд Постановою затвердив дату початку та закінчення навчального року 2024 / 2025 у загальноосвітніх закладах.

Спочатку нагадаємо, як міський голова Львова Андрій Садовий зробив заяву — навчальний рік у тамтешніх школах розпочнеться наприкінці серпня.

— Через надзвичайно складну ситуацію з електроенергією, ми у Львові готуємося до різних сценаріїв. Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми розпочнемо його раніше — 19 серпня. Таке рішення сьогодні прийняв Штаб підготовки міста до зими. У разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де львів'яни зможуть зігрітися та зарядити пристрої. Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі. Планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією – канікули буде продовжено. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома, —  писав мер Льова у своєму телеграм-каналі.

Додамо, наприкінці червня міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявляв, що у 2024 році школи не розпочинатимуть навчальний рік у серпні, однак не виключив введення змін у розклад.

Відео дня

Та днями Уряд Постановою затвердив дату початку та закінчення навчального року 2024 / 2025 у загальноосвітніх закладах. В українських школах він розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня

Про це на засіданні Уряду 23 липня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— Окремою Постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі —  з понеділка, 2 вересня, та його завершення 30 червня 2025 року. Обласним адміністраціям доручили забезпечити організацію процесу, залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території», —  сказав прем’єр-міністр.

Разом з цим Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив, що при визначенні початку навчального року орієнтувалися на звернення громад — був лише один запит щодо дострокового початку.

— Ключове — у шкіл є широка автономія. Заклади зможуть самі визначати структуру року та форми організації освітнього процесу. Це дозволить краще врахувати безпекову та енергетичну ситуацію, потреби учнів та наслідки війни для освіти. Безпека залишається пріоритетом. Військові адміністрації та засновники шкіл забезпечать безпечний старт навчання. Не забуваємо й про відпочинок — мінімум 30 днів на канікули впродовж навчального року, — сказав Оксен Лісовий.

Наші журналісти поспілкувалися з начальником управління освіти та спорту Козятинської міської ради Інною Мадей і уточнили, коли ж козятинські школярі сядуть за парти.

— Поки що по нашій громаді, як і по всій Вінницькій області, ніяких змін з приводу початку навчального року не було. Він розпочнеться, як і зазвичай — з вересня місяця, — сказала Інна Мадей.

Читайте:

Готуємося до зими: обговорили ключові питання опалювального сезону

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up