Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ)

Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ)

Засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов вручив сертифікат на 80 тисяч гривень переможцю конкурсу “Твори добро” у Самгородоцькій громаді. Ініціативна група взяла участь у грантовому конкурсі від організації “Ми – Вінничани” у партнерстві з фондом “МХП-Громаді”, і їхній проєкт погодила комісія. Завдяки цьому конкурсу буде облаштовано вхідну групу біля місцевого Будинку культури, поруч зі стіною пам’яті полеглим захисникам.

“Важливість збереження української культури неможливо заперечити. Культурне життя, мистецькі ініціативи та збереження пам’яті – це те, що визначає нас як українців. Підтримка громадських ініціатив важлива місія для нас в час, коли наші воїни захищають країну. Поки захисники боронять нашу землю, ми маємо створити усі умови для їх родин та дітей у громадах”, — йдеться в дописі Філонова.

Анна Пасічнюк, директорка Будинку культури та дозвілля Самгородоцької сільської ради, розповіла, що у подальших планах створення монумента – стели загиблим у російсько-українській війні самгородцям.

“Стіна пам’яті вона тимчасова, взагалі ми плануємо встановити стелу. Перед таким меморіальним проєктом потрібно відремонтувати вхідну групу, зі сходів та стін, на фоні руйнувань облаштовувати стелу негарно. Тож і проєкт подавали на ці роботи”, — зазначила вона.

За словами Пасічнюк, багато речей у Будинку культури зроблені завдяки грантовій підтримці від різних організацій. У самому закладі вирує життя та ведеться активна культурно-просвітницька робота. Наразі тут займаються чотири народні колективи, проводять уроки танців, майстер-класи та впроваджують культурні проєкти. Зокрема, незабаром до Дня Незалежності України планують провести забіг «Біжу за героя!».

Також варто відзначити всебічну допомогу соціальним проєктам голови громади Сергія Лановика, який теж взяв участь у зустрічі з переможцями проєкту.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер  Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

keyboard_arrow_up