На ставку, де відпочивають діти, купали собаку і вичісували з неї шерсть

На ставку, де відпочивають діти, купали собаку і вичісували з неї шерсть
  • На гарячу лінію нашого видання зателефонували з рибальського
  • товариства «Джерело» і повідомили, що у вівторок, 16 липня, чоловік і жінка, вірогідно, мама і син на пляжі Талимонівського
  • ставу купали собаку. А потім на березі розчісували пса. 

«Ще коли собака був у воді, я кажу господарю собаки: що ти робиш тут діти і дорослі купаються, а ти з собакою у ставок зайшов», — каже голова рибальського товариства пан Петро.

Ми запитали голову рибальського товариства, а як відреагували на побачене люди, які в цей момент відпочивали на ставку? 

— Більшість мовчали, а одна жінка мені й каже: «У нас війна йде, а ви з людьми воюєте». Я їй кажу, що завтра не дай Бог у вашої дитини на тілі лишай вискочить, з ким ви тоді будете воювати? Коли я не отримав підтримки від інших відпочиваючих, — продовжує свою розповідь голова «Джерела», — то хіба мені більше всіх треба? Я на побачене махнув рукою. Єдине, що можу занести собі у актив, то це те, що хлопець після мого зауваження вийшов з собакою з води.

Відео дня

— То була собака великої породи?

— Так,великої, вівчарка. На ній ще висіли шматки зимового хутра. Після того, як мокрий пес вийшов з води на берег, господиня собаки взяла гребінець і біля води собаку розчісувала, кидаючи собаче хутро на березі,де сходинки щоб у воду заходити. Я вже жінці кажу: що ви робите? Тут же діти ходять і невже ви думаєте, що собача шерсть приємна на мокрому тілі людини. А вона мені у відповідь «тут є люди, які приберуть» Більшого хамського відношення на свою адресу я ще не чув. Щоб я з допомогою людей не зробили цього ставка, де б вони свого собаку вигулювали? — обурюється пан Петро, а трохи заспокоївшись каже.— Мокрий собака між людьми на ставку явище не приємне, та коли людям байдуже, то якось воно буде. У нас і без собак проблем вистачає. На військовому ставку і на «штанах» через спеку риба гине. На «штанах» витяг дві щуки і на воїнському одну, всі екземпляри кг до 10 вагою.

Наостанок нашої розмови голова «Джерела» запитав може треба повідомити СЕС, що собак купають і риба гине?

— Можна було. Але собака вже виліз з води, а в Центру виявлення та профілактики хвороб повноваження перевірок давно забрали. Єдине, що вони можуть зробити, це взяти проби води на аналіз.

Поговорили зі знавцями вигулу собак нашого міста. Вони одностайні, що на державному рівні закону, який забороняє або дозволяє перебування з домашніми тваринами в місцях громадського купання, немає. Хоча у багатьох регіонах ухвалено відповідні нормативні акти, що діють на певних територіях.

Тільки відсутність закону не означає, що кожен власник може дозволити своєму псові робити на пляжі, що йому сподобається. Існують певні правила поведінки тварин на тих пляжах, куди водити їх дозволено.

— Якби ставок Талимонівського пляжу рахувався рекреаційною зоною, то з собакою в зону відпочинку ніхто не зайшов би, — каже козятинчанка пані Наталія. — Оскільки Талимонівський пляж зробили, а не узаконили, то треба надіятись тільки на сумління відпочиваючих з собаками. Люди повинні розуміти, що домашній улюбленець — то улюбленець їхньої родини. Для інших людей, то чужий собака і люди ставляться до нього по різному. Якщо пес добре навчений, то одні люди готові з ним розважатися і є люди, які хотіли б любого чотирилапого від себе прогнати.

Пан Андрій прочитав нам уривок з правил вигулу собак: «власникам собак і котів не дозволяється приводити (приносити) тварин (крім собак-поводирів) у приміщення магазинів і кафе (крім спеціалізованих магазинів для тварин), об’єктів громадського харчування, установ охорони здоров’я, освіти, на територію дитячих та спортивних майданчиків». На пляжі Талимонівського ставка є пісочниці і це дає повне право заявляти, що біля дитячих майданчиків, що є на ставку, вигул собак заборонено.

А з рибою  люди нічого не зроблять,  мор риби у велику спеку, то природній процес на мілководних ставках, —  переконаний пан Андрій.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (52)
  • Діана Тучак

    Як завжди ідіотизм. Навіть немає де поплавати
  • Андрей Цьох

    Просто хочеться побажати "пану Петру" бути людиною, а не муд@ком😉🫡🇺🇦
  • Наталія Острогляд

    В дитинстві там купались....
  • Катя Павлюк

    У мене лиш одне питання: "ця калюжа" офіційно визнане місце для купання? Я б там свою собаку навіть не купала....
    Аби що написати..... 🤦🏻‍♀️

keyboard_arrow_up