Тарифи: за електроенергією платитимемо ще більше

Тарифи: за електроенергією платитимемо ще більше

З 1 квітня в Україні очікується підвищення цін на електроенергію. Про це повідомили в НКРЕКП — національній комісії, що здійснює регулювання енергетики та комунпослуг.

Йдеться про тариф на передачу електроенергії. Вже є постанова про те, що з 1.04.2021 року тариф на передачу е/е підніметься до 316,08 грн за МВт-год проти нинішніх 293,93 грн. У процентному співвідношенні підвищення буде на 7,5%.

Одне з вагомих підстав для такого підвищення — включення в структуру «Укренерго» близько 1,5 млрд грн витрат, а також виплати відсотків по кредитах держбанків. Все це має відношення до розрахунків з ДП «Гарантований покупець».

Раніше повідомлялося, що на світових біржах електроенергія стабільно тримає максимальну ціну. 8-10 лютому біржова вартість електроенергії на ринку «на добу вперед» в об’єднаній енергетичній системі України в пікові години залишається на максимальному граничному рівні — 2048 гривень за мегават-годину. Такі дані ДП «Оператор ринку». Така ж ціна була й у вечірні години (18:00 – 20:00).

Відео дня

Де не буде світла у Козятині і селах? Графік планових відключень на тиждень (22–28 лютого)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Dima Konov

    Щоб Зеленський їздив частіше на Буковель . Того іде підвищення
  • Оксана Казмірчук

    На все ціни піднімаються а зарплати стоять на місці
  • Leonid Dunaevskiy

     За це стояли на Майдане
  • Yulia Valeriivna

    Как бля выживать с такими огромными зарплатами, только и работаешь на коммуналку, а кушать что? Снег или траву?! Что за хрень происходит, как могут уничтожают

    Yulia Valeriivna reply Yulia Valeriivna

    Іринка Іринка Тадеуш 😥

    Іринка Іринка Тадеуш reply Yulia Valeriivna

    Yulia Valeriivna вже буде травичка подножний корм((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up