Козятинчанка Олена Аркадьєва потребує негайної трансплантації нирки

Козятинчанка Олена Аркадьєва  потребує негайної трансплантації нирки
Мамина нирка перестала працювати. Олені терміново потрібна операція
  • Без дороговартісної операції, яку треба проводити негайно, життя молодої 40-річної жінки згасає. Щоб врятувати її потрібно не так багато – 50 тисяч гривень. Давайте разом допоможемо землячці!

Олена Аркадьєва – інвалід дитинства. Ще у віці немовляти козятинчанка перенесла запалення нирок, яке з часом, переросло у страшну хворобу – хронічний гломерулонефрит (або ж ниркову недостатність). Скільки себе пам’ятає, пані Олена постійно лікувалася – вивчила стіни та стелі дитячих лікарень у Вінниці та Києві, перенесла тисячі крапельниць та безліч станів загострення вбивчого недугу, проковтнула та випила неймовірну кількість ліків у різних варіантах та концентраціях, лікувалася навіть гормональними препаратами. Одного разу Вінницька лікарня більше як на півроку стала для 13-річної тоді Олени домом, де відчувала себе піддослідним кроликом, над яким ставив експерименти амбітний професор.

Так чи інакше, діагноз став вироком, що перекреслив усі життєві плани. Коли Олені було вже 24, у неї сталося критичне загострення хвороби, що супроводжувалося

Відео дня

страшними симптомами. Усе тіло дівчини стрімко і жахливо набрякло, через що пересуватися було боляче, поступово втрачався зір, а з ним порушувалася координація рухів. Медперсонал Вінницької лікарні морально готував козятинчанку до найгіршого.

Саме тоді від завідуючої відділенням пані Олена дізналася про процедуру гемодіалізу, яка може допомогти організму справитися із критичним станом. Метод заснований на позанирковому очищенні крові.

Процедура і справді допомогла, однак лікарка попередила, що цей спосіб – лише підтримуюча терапія, а не шлях до одужання. Рано чи пізно для того, аби хвороба відступила, необхідно провести пересадку здорової нирки. На початку нульових така операція коштувала 20 тисяч гривень.

Олена Вікторівна та її мама стали посилено збирати гроші, а тим часом тричі на тиждень жінка мусила їздити на процедуру гемодіалізу до Вінниці.

Так продовжувалося до 2008 року, коли нарешті були зібрані необхідні кошти та пройдено усі обстеження. У Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова пані Олені зробили пересадку нирки від її мами.

Нирка прижилася і на майже 10 років молода козятинчнака забула про виснажливі лікування. Єдиним нагадуванням про хворобу була підтримуюча медикаментозна терапія.

На жаль, у 2017 році недуг повернувся. Здорова мамина нирка через негативний збіг клінічних обставин перестала функціонувати… У життя Олени повернулися лікарняні стіни, ліки, крапельниці, набряк тіла, ослаблений імунітет і гемодіаліз тричі на тиждень. Тільки тепер ця процедура 40-річній козятинчанці не приносить бажаного полегшення, натомість є надзвичайно болісною. Пані Олена страждає від трамбування вен, часто різко знижується до найменших показників тиск – виснажений організм жінки б’є на сполох.

Єдиний вихід із жахливого стану – повторна пересадка здорової нирки. У Київському інституті хірургії та трансплантології погодилися провести операцію. Донором стане чоловік Олени Вікторівни, із яким, як показали обстеження, є сумісність. Однак, тепер складна операція коштує 50 тисяч гривень – гроші, яких у родини просто немає…

А час спливає, разом із ним, як зауважує пані Олена, на фізичному рівні відчутно зменшуються життєві сили. Із душевним болем у важкому стані жінка просить про фінансову допомогу.

У наших руках та в наших силах, шановні читачі, допомогти врятуватися землячці. Не будьмо байдужими!

Реквізити для благодійної допомоги на лікування:

Рахунок № 26200330116808 у АБ «УКРГАЗБАНК»

Код ЄДРПОУ 23697280 МФО 320478

на ім’я Аркадьєвої Олени Вікторівни

тел.: (096) 238-15-08

Історії, що вражають: як козятинчани рятували земляків
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up