«Шукайте собі інше місце, — мовив м’ясник гостям Козятина. — Бо у мене сало пропадає»

«Шукайте собі інше місце, — мовив м’ясник гостям Козятина. — Бо у мене сало пропадає»
  • Дитячий оркестр з Браїлова їздить з концертами містами нашої області і заробляє гроші на допомогу ЗСУ. У Козятині вони вже
  • побували двічі, і їх з великою радістю приймають мешканці нашого міста. Проте не всі наші земляки допомогу ЗСУ ставлять вище від
  • власних заробітків.

Зразковий дитячий духовий оркестр Браїлівського будинку культури є прикладом кропіткої праці та віри у майбутнє України. Його колектив виступає в містах області  з початку повномасштабного вторгнення, діти збирають кошти для допомоги нашим захисникам. 

За період активної концертної діяльності на зібрані гроші оркестру вдалося придбати 20 автомобілів та незліченну кількість іншої військової амуніції та необхідних речей для українських армійців. Робота оркестру не зупиняється, ні в серпневу спеку ні в січневий мороз. Як зазначили самі музиканти, допомагати армії, яка в безжальних умовах та на грані людських можливостей тримає країну і небо над Україною — велика та відповідальна справа. 

— Наш колектив щороку змінюється, одні завершують навчання в колективі і йдуть далі навчатися, інші займають їх місце. Заснований наш колектив з 2014 року і стільки ж ми займаємося волонтерством. Допомагаємо родинам, воїни яких були в АТО чи ООС, виступаємо у шпиталях, даєм благодійні концерти, допомагаємо онкохворим дітям. 

Відео дня

З початку повномасштабного вторгнення ми з дітками вже заробили 3 мільйони 247 тисяч гривень. За зібрані гроші купили нашим захисникам не один десяток генераторів, тепловізорів, відправили на фронт 20 автомобілів. Купуємо захисникам України і військову амуніцію та іншу продукцію, яку потребують і замовляють наші хлопці. Ми працюємо в такому форматі, вони замовили — ми заробили й купили, — розповідає керівник оркестру Віталій Тодосюк.

— В останній день серпня, на що ви збираєте гроші?

— На дрон збираємо. До нас прийшов молодий офіцер і попросив допомогти з дроном для їхньої військової частини.

— Наскільки до вас гостинні козятинчани?

— Гарно приймають, — сказав Віталій Тодосюк. 

Чого не міг чи не хотів сказати гість нашого міста, повідомили пресі наші земляки та розповіли історію, яка трапилася в цей день на ринку.

— Гості з Браїлова вже виступали в Козятині. По приїзду вони стали на те саме місце, де виступали раніше. Та тільки вони вишикувалися, щоб розпочати роботу, до них звернувся місцевий підприємець і сказав їм, щоб вони знайшли собі інше місце, бо музиканти перекрили підхід до його торговельної точки, і у нього сало пропадає. Ви бачили, там люди гинуть, а у нього сало пропадає! Я вас прошу, напишіть про цей випадок, — попросила одна з глядачок.

Підприємець пані Лариса про інцидент на ринку нічого не чула і не бачила. Вона від щирого серця пригостила музикантів бутербродами та розрізала диню, тим самим розвіяли думку про негостинніть козятинчан.

Юні музиканти спочатку відмовлялися, а потім з вдячністю смакували частуванням.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Іщук

    Наші славні невтомні волонтери...
  • Николай Крента

    Хто воює,хто донатить,а хто заробляєє.

keyboard_arrow_up