У Козятинському районні знайшли бойові снаряди часів Другої Світової війни

У Козятинському районні знайшли бойові снаряди часів Другої Світової війни
За тиждень жителі району натрапили на чотири боєприпаси

Як повідомив газеті “RIA-Козятин” начальник рятувальної служби Дмитро Світлишин, що сьогодні в Глухівцях в полі знайшли бойовий снаряд 122 мм калібру часів війни 1945 року.

МНС-ники огородили небезпечну зону, встановили охорону до завтрашнього дня. На місце події визвані піротехніки, які мають знешкодити боєприпаси.
А минулого вівторка 26 червня біля селища Залізничне у лісі жителі також натрапили на три артилерійські снаряди.
Рятувальники встановили, що це були боєприпаси калібру 76 мм часів Другої Світової війни. Наступного ж дня піротехніки їх знешкодили.
Рятувальники звертаються до громади Козятинщини з вимогою пам'ятати, що
ступінь безпеки боєприпасів, що не вибухнули, визначається тільки фахівцями. Тільки фахівець особисто визначає можливість транспортування їх, приймає рішення про спосіб знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів (ВНП). Усі виявлені боєприпаси до визначення ступеню безпеки фахівцями забороняється переміщати та зрушувати з місця.
У будь-якому разі при виявленні ВНП або предметів підозрілого характеру слід пам'ятати, що тільки безумовне виконання заходів безпеки є гарантом того, що випадку каліцтва чи загибелі не станеться, а знахідка буде знешкоджена без завдання шкоди.

Відео дня


При знаходженні вибухонебезпечні предмети (ВНП) категорично забороняється:
- ні в якому разі не намагатися самостійно вилучати знахідку із землі;
- брати ВНП в руки;
- наносити по ним удари;
- робити спроби розібрати ВНП;
- переносити або переміщати з місця на місце;
- кидати їх в багаття або розпалювати вогонь ближче 100 м від ВНП.
Обов’язково про місцезнаходження вибухонебезпечних предметів необхідно повідомляйте районний військовий комісаріат та телефонувати за номерами «101», «102».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    не лізьте, а то рване
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:21 Футбольна весна прийшла у Козятин 20:19 У Сестринівську гімназію завітав Воїн Віталій Кодлубай. Зворушливе відео play_circle_filled 16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up