На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки

На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
  • На період Великодніх святкувань на території Вінницької області посилять заходи безпеки.
  • Які саме планують обмеження читайте у матеріалі

Про це йшлося 26 квітня у Центрі національних товариств Вінниччини на засіданні секретаріату обласної Ради Церков та релігійних організацій.

Заходи безпеки під час відзначення Великодніх свят вирішили посилити через тривалу військову агресію та існуючу небезпеку активізації ракетних обстрілів по цивільних об’єктах.

Відео дня
  • У неділю, 5 травня, християни східного обряду відзначатимуть Великдень, водночас слід пам’ятати, що Україна продовжує жити в умовах правового режиму воєнного стану, тому ми маємо залишатись свідомими громадянами та діяти з урахуванням обмежувальних заходів, уникаючи масових скупчень, щоб уберегти один одного. Окрім того, звертаємо увагу вінничан, що в Вінницькій області продовжує діяти комендантська година з 00.00 до 05.00 год. та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені, — сказав начальник Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації Ігор Салецький.

Отже, планується:

  • Обмежити проведення масових релігійних заходів на території культових споруд та прилеглих до них територій за участі прихожан (4 та 5 травня 2024 року);
  • Під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та забезпечення дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.
  • Освячення великодніх кошиків буде проводитися на прилеглій до храмів території 4 травня 2024 року впродовж дня до 22.00 год. та 5 травня 2024 року, починаючи з 07.00 год.

11-12, 14 травня православна та греко-католицька Церкви поминають померлих. Враховуючи заходи правого режиму воєнного стану, заборонено проведення масових заходів та скупчення людей, в тому числі і на кладовищах.

Представники духовенства закликали вірян бути свідомими та дотримуватися громадського порядку, комендантської години та вимог безпеки під час повітряної тривоги.

Читайте також:

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на квітень 2024

Магнітні бурі у квітні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Церковний календар на квітень 2024 року: нові дати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up