Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини

Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини
  • У баклабораторії Козятинської ЦРЛ обладнання майже 20-річної давнини замінили новим та сучасним
  • Поділилися фото

Як пишуть на сторінці лікарні, кошти на закупівлю нових і вкрай важливих для роботи бактеріологів двох парових стерилізаторів СП ВК-75, виділи в власних надходжень Козятинської ЦРЛ .

Це, за словами лікаря-бактеріолога Інни Білик, найголовніше обладнання для бактеріологічної лабораторії, без якого вона просто не працюватиме. Адже автоклави виконують основну функцію: їх використовують для стерилізації поживних середовищ і для знезараження відпрацьованого біоматеріалу.

Відео дня
Стерилізація відбувається водяною насиченою парою під надмірним тиском. Стерилізують також лабораторний посуд зі скла, вироби медичного призначення з металів та з текстильних матеріалів, дія парів на які не викликає змін їх функціональних якостей.

— Стерилізатори використовують декілька разів на день при повному завантаженні, позаяк роботи багато: за день бактеріологи виконують до 100 досліджень. Причому якщо апаратура підведе і матеріал загине, то переробити аналіз буде просто неможливо, — додають у повідомленні

Також зазначають, що для покращення умов роботи баклабораторії закупили і новий повітряний стерилізатор ГП-80, який використовуватимуть для повітряної стерилізації скляного лабораторного посуду, медичного інструменту, інших об'єктів медичного призначення.

У числі нового лабораторного устаткування і аквадистилятор ДЕ-25М, що відповідатиме за виробництво дистильованої води, яка необхідна для проведення досліджень.

Нагадаємо, Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори

Читайте:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Геннадий Ткачук

    Молодці ,аби ще місцева влада не мішала ,а допомагала було  лікарні легше працювати в цей нелегкий час

keyboard_arrow_up