Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади

Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади
Фото з архівів газети
  • У міській раді визначилися із тим, яким чином будуть упорядковувати Алеї Слави, де поховані загиблі на війні Герої.
  • Виконавчий комітет затвердив відповідне положення

Згідно з документом, ховати на Алеї Слави будуть військових, які були учасниками російсько-української війни, за умови, що самі військові або члени їхньої сім’ї (батьки, дружина або діти) були зареєстровані чи постійно проживали у Козятинській територіальній громаді. Але призначена Алея Слави не лише для Героїв. Окрім військових, там мають право ховати також почесних громадян Козятинської територіальної громади. При цьому підпоховання померлих членів родини до існуючої могили на Алеї Слави не проводять.

Рішення про здійснення поховання на Алеї Слави приймає міський голова і видає відповідне розпорядження. Підставою для цього можуть бути повідомлення з відповідного військового комісаріату або поліції про загибель чи настання смерті, внаслідок поранення або контузії військового чи працівника Нацполіції під час участі в бойових діях. Поховання проводиться за рахунок бюджету Козятинської громади. 

На центральному кладовищі у Козятині Алея Слави займатиме два сектори — №14 та №26. За благоустрій та охорону Алеї Слави не лише на цвинтарі у місті, а й на сільських кладовищах Козятинської громади має відповідати «Чисте місто». Її утримання проводять за рахунок коштів з бюджету Козятина.

Відео дня

Затвердив виконком також типовий ескіз для надгробків. Їх виготовлятимуть із каменю. Поруч із місцем поховання обов’язково встановлюватимуть флагшток із Державним прапором. Виготовлення та встановлення надмогильних пам’ятників також проводиться за бюджетні кошти.

На усіх цвинтарях Козятинської громади, де поховані загиблі на війні Герої, мають встановити Пам’ятний знак. Відповідно до рішення виконкому, він буде у формі хреста, виготовленого із червоного та чорного граніту. У центрі — Тризуб, вилитий із нержавіючої сталі. 

 

Читайте також:

На будинку, де жив славний воїн Мар’ян Шеремет, відкрили меморіальну дошку

У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука

Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Надія

    Це як як
  • Надія

    Це як як
  • Надія

    Це як як
  • Даша

    Головне шоб ермалаєва в матню бабки не засунула як завжди

keyboard_arrow_up