Попа поміняли на священика

Попа поміняли на священика

З відстороненим протоієреєм, який правив в церкві села Верболіз, таки поставили крапку

Замінити попа у Верболозах мали ще в середині січня. Та він якось так швидко бігав і ховався з ключами, що знайти його було важко. І було так, доти, за словами очевидців, поки до дверей церкви не підігнали бус. От тільки, чи завантажували чотириколісного і брали з собою все те, що було нажите непосильною працею, чи відсторонений батюшка щось привіз у храм, поки не відомо. Церковне майно, кажуть, що на місці. Але ключі від церкви він передав після процедури з автівкою. Лиш тільки тоді віддав ключі від церкви через прихожанку.

Наступної неділі, 11 лютого, в цьому храмі службу Божу провів отець Анатолій Волохатий. Відсторонили Геннадія Чернова за порушення служби Божої. Ми не знаємо, які саме порушення має на увазі свята церква. Ми знаємо, що колишній настоятель церкви проявляв явно сепаратистські погляди до держави Україна під час служби Божої. Ось одна із його молитов: ”Благочестивейшего и обетованого государя великого господина и отца нашего всея России самодержавца егоже имя веси да помянет Господь Бог во Царствии своем”. Про негативне ставлення отця Геннадія до  України в самому селі і за його межами знали й раніше. Та серед вірян церкви він багатьох схилив на свій бік. Були такі, що стверджували, якщо попа Геннадія з церкви попросять, то й в Храм з прихожан ніхто не прийде. Мабуть, такі чутки розпускав сам відсторонений протоієрей чи хтось з його оточення. Тільки ті чутки так і залишилися чутками.

У неділю в церкві було близько 30 віруючих. А це трохи більше, ніж нікого. У дні богослужінь церква буде відкрита і ніхто не буде ключі від Храму Божого ховати в своїх глибоких кишенях. Існує твердження, що це буде прихід сина отця Анатолія.

Відео дня

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Master Mariner

    Статья дешевая и лживая  словоблудка. Господин с чудной фамилией ВОЛОХАТЫЙ, мог бы и постараться, проконтролировать автора, что ль. А то прямо конфуз какой-то! Как в собачьем сердце Булгакова. И Галина, лучше бы ты про разведение петухов или свиней писала. Лучше бы получилось. Да и здоровее была бы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up