ХХІІІ Зимові олімпійські ігри добігли до свого завершення

ХХІІІ Зимові олімпійські ігри добігли до свого завершення

За результат України нехай відповідають тренери і міністр спорту

Офіційна церемонія закриття головного свята чотириріччя — Олімпіади — відбулася 25 лютого. Переможцями стали спортсмени Норвегії. Вони завоювали 14 золотих нагород. Українці в командному заліку з однією медаллю посіли 21 місце серед 28 країн, чиї олімпійці отримували нагороди. Це єдине золото для нашої країни здобув фристайліст Олександр Абраменко. Ще до активу української збірної можна віднести змішану естафету біатлоністів, які фінішували сьомими.

Якщо аналізувати виступ українських спортсменів, то нижче свого рівня виступили тільки біатлоністи. Та чи варто було сподіватися на їх успіх, коли міністр спорту Ігор Жданов заявляє перед Олімпіадою, що Україна не зимова країна. Звичайно, “на верху” видніше. Тільки Білорусію зимовою країною також не назвеш, а золото в жіночій естафеті вони завоювали.

Що трапилось з українськими біатлоністками, тренерам і функціонерам з федерації біатлону, було відомо давно. Українська четвірка олімпійських чемпіонів Сочі так і не змогла пережити свій тріумф. Олена Підгрушна пропустила сезон через сімейні обставини. Сестри Семеренко лікувалися. Лише тільки киянка Юлія Джима менше за інших хворіла, а більше тренувалася. Та і її на Олімпіаді в спринті і в гонці переслідування підкосила хвороба.

Відео дня

На жіночу естафету, що буде медаль, надіялися мільйони українців. А тренери роз’єднують сестер Семеренко. Одна стріляюча лижниця біжить естафету, а її сестра тільки спостерігає за стартом. Якщо хтось вважає, що в такій нервозності можна було досягти кращого результату, тоді тренери праві.

Прапороносець української збірної Олена Підгрушна взагалі на старт ні разу не вийшла. Якщо спортсменка, за словами тренера, в поганій формі, для чого її було брати на Олімпіаду? Невже не міг хтось інший прапора на церемонії відкриття Олімпіади нести? Та якщо вже довірили прапор в руки капітану команди біатлоністів, то навіщо на закритті Олімпіади забрали? На закритті прапор України вже поніс золотий, лижний акробат Олександр Абраменко.

Як висновок, міністр спорту своїми висновками започаткував стан нервозності в команді біатлоністів. Можливо він це робив, щоб не виплачувати дівчатам приміальних? А тренери зі складом “наколотили”. Це “сприяло” провальному результату.  

Спортсмени Олімпіаду не провалили. Вони показали той рівень готовності, на який підвели їх тренери і чиновники від спорту.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up