До “Новобуду” у влади не доходять руки

До “Новобуду” у влади не доходять руки

Мікрорайону “Новобуд” ніби ніколи в Козятині не було. Як німців прогнали з Козятина, то в місті стали роздавати земельні ділянки.

Роздавали їх і після завершення війни. Від вулиці Маяковського аж до Степової (теперішня Бойка) — під забудову. Це не було поле. На вулицях Коцюбинського, Толстого, Островського, Калініна вже стояли окремі хатини. Ближче до міста їх було більше, а далі до поля — то менше. У ті часи українською мовою розмовляли тільки на окраїнах. І забудова називалася “стройкою”.

Так і виник мікрорайон новострой (новостроєніє). Через декілька років, коли на місці земельних ділянок виросли будиночки і до вулиць, які перераховані вище, додалися  вулиці Чехова, Папаніна,Степова, масово хати вже не будували. І ця назва стала забуватися.

Нове відродження (новостроєніе) дала молодь, яка повиростала з початку сорокових. Земельні ділянки тоді отримували переважно молоді пари. І рідко в якій сім’ї було менше двох дітей. Стандартними були сім’ї з трьома дітьми. Серед впливових і сильних юних з’являвся вожак. Вожак великого угрупування іноді ставав королем міста. Так було в середині 60-тих. За кількістю молоді “новобуду” дали друге відродження. До нього стали відносити себе юнаки інших вулиць. І розширились його границі мало не до шосе, так тоді називали вулицю Миру.

Відео дня

У кожній епосі є свої війни. Була така забава і в молоді нашого міста. Конкурували між собою БРП (большой рабочий посьолок), який потім перейменували в ПРБ (посьолок робочих бригад), Центр, і село (село Козятин). Домінувала і прописувала правила гри молодь Центру. У середині шістдесятих до них приєдналося (Новостроєніє) і відразу захопило лідерство.

До честі молоді тих часів їм потрібно надати належне. Вони свої бійки проводили за чесними правилами без цепів, штахет, кастетів і холодної зброї.

Тепер цей мікрорайон ніхто так не називає “Новостроєніє”, він навіть розділений на два населених пункти. Це “біля річечки” і “Біла казарма”. Про “Білу казарму” була окрема розповідь в минулому номері. А про мікрорайон річечки можна сказати наступне, що це окраїна міста тільки від залізниці. Тут живуть люди, до яких у влади не доходять руки. Кращі умови, хіба що у мешканців вулиць Князів Острозькихі і Коцюбинського. На першій вулиці є дорожнє покриття і освітлення. На Коцюбинського — тільки освітлення. Влада до такого сервісу стосунку не має. Це самі мешканці вулиці купили собі освітлення. Усі інші містяни “річечки” живуть в болоті і темряві.

вул. Вінницька

вул. Князів Острозьских

вул. Князів Острозьских

вул. Коцюбинського

вул. Маяковського

вул. Толстого

дорога бля колії

вул..Коцюбинського

вул..Толстого

пров. Грушевського

пров. Партизанський

пров. Толстого

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up