В інтернат-гімназію учні добираються проблемно

Школа інтернат-гімназія знаходиться за межами житлових кварталів. І якщо учні цього навчального закладу виграють у деякій мірі в екології, то програють в якості доріг, якими добираються до школи.

Дорога від інтернату до с. Сигнал не найгірша в Козятинському районі. Та вона одна з гірших доріг, якими ходять учні і батьки гімназистів, що звернулися в редакцію газети. І вони праві в такій оцінці.

Біда такої дороги, що вона відсипана з каміння, гравію і піску. При хорошій погоді така дорога може бути добротною. Але в весняний період і період тривалих дощів вона стає “розкислою”. І сліди від такої дороги з'являються на одежі і взутті учнів. Водії часто виправдовуються, коли заливають брудом з ніг до голови не тільки тих, хто іде до школи. Вони відповідають: “А що ми зробимо, це не дорога, а пральна дошка, минув одну яму, а в дві вскочив”.

Не кращі справи з дорогою і в сторону міста. Яка ж безпека дітей, коли переходять трасу? Дорожні розмітки відсутні. Дорожні знаки водії в переважній більшості ігнорують і мало хто збавляє швидкість. Вулицею Ярослава Мудрого немає пішохідних доріжок. Питання тротуарів чи пішохідних доріжок на цій вулиці вже підіймається чверть віку. За цей час тут виросли фруктові дерева.

Є приказка: “Коли в дитини є дві няньки, дитина голодна”. Так і в школі- інтернат-гімназії. Тільки тут аж три няньки Сокілецька сільська рада, Козятинська районна та міська ради. Директор інтернату — депутат райради. Отож уся надія на його авторитет, як педагога, що користується великою повагою у місті і районі.

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up