На “передвиборне” питання влада не з’явилася

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши вибори та вмостившись в зручні крісла, можновладці забувають за проблему, яка є важливою в житті кожного козятинця.

Тож, коли влада вирішує, який із водогонів найперспективніший і більше нічого не робить для поліпшення якості питної води, то  сама громадськість хоче змінити ситуацію на краще.

Так, за ініціативи головного редактора газети “RIA-Козятин” Тетяни Лозінської, був запропонований “круглий стіл” на тему якості питної води. Слід відзначити, що на запрошення відгукнупися фахівці цієї справи. А представники влади, яких це питання повинно цікавити першочергово, проігнорували зустріч за “круглим столом”.

Кожен виступаючий на зібранні говорив потрібні речі і давав слушні зауваження плюсів та мінусів кожного з водогонів. Та думки учасників круглого столу все-одно розділились. Одні фахівці схилялись до водогону підземного типу (Селище-Козятин). Інші вважали, що в перспективі водогін Медведівка-Козятин реальніший, як менш затратний в фінансовому плані.

Водогони з Медведівки чи Роставиці менше вартнісні, але й вони потребують великої реконструкції і фінансових вкладень. Адже водогін Медведівка-Козятин  функціонує більше 80 років. Враховуючи, що сам водогін має довжину 18 кілометрів, за такий період сама труба має високу забрудненість. Каскад ставків, які пов'язані з водогоном, орендовані. В них вигодовують рибу. Вони не відгороджені від тварин та птахів, що дає маловтішну оцінку такого водогону. У перспективі потрібно будувати водоочисну споруду в межах міста і замінити труби до будинків. Підземний водогін з села Селища, де найбільш якісна вода в Козятинському районі, потребує більшого фінансування, ніж відкритий водогін. Та за якість завжди доводиться платити більше. Скільки буде обходитись якісна вода з Селища, можна сказати тільки приблизно. Зате з упевненістю можна сказати, що за воду, яка тече в кранах мешканців міста, козятинці переплачують.

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up