Нас зібралося троє

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька разів зустрічалися окремими групами. Зібрати всіх навіть охочих до зустрічі не вдавалося ні разу. Шість, максимум вісім, колишніх школярів приходили чи приїздили на зустріч. За кожним разом була від когось пропозиція зібратися більшим складом. Тільки в більшій кількості 10-В не збирався.

На зустріч-2018, яка відбулася у вівторок, 2 жовтня, зібралося аж троє випускників 1972 року випуску. Це староста класу, одна з двох відмінниць Надія Швець, кращий організатор спортивних шкільних конкурсів Віктор Коржевський і перша дошка класу шкільних і районних шахових турнірів, автор цієї статті.

Як зазначила Надя, зібралися ті, хто хотіли зібратися. Зі шкільною старостою 10-В не можна не погодитись. Адже кількість не завжди переростає в якість. Якість — це коли є бажання своїх шкільних друзів почути. А слухали ми двоє одного майже чотири години. Надя, якій пророкували вчителі в школі бути науковцем, обрала банківську сферу. Досягши пенсійного віку, присвятила себе онукам. Сильно вона їх любить. Каже, що їде провідати, як тільки заскучає за ними, а скучає вже на залізничному вокзалі, як їде від них.

Віктор, який марив спортом, після школи став міліціонером. І в чині пд- полковника пішов на заслужений відпочинок. От тільки сидіти довго на балконі не зміг і влаштувався на роботу в охоронну фірму. У вільний від роботи час навіщає стареньку 95-річну матусю, яка працювала педагогом на Козятині-2 (тепер селище Залізничне).

Що можна було пригадати, пригадали. Згадали за всіх, хто був однокласником. Пом’янули тих, хто вже відійшов у світ інший. Згадали й за тих 11 козятинців, які не ходять на зустріч. Мабуть тому, що бачаться з однокласниками на ринку кожен тиждень.  

Коментарі (0)
Не буде на наших дорогах безпечних переходів, поки мажори управляють кермом

Листаючи сторінки фейсбука наткнувся на пост мешканця Махнівки під заголовком «Шановна громадо, вітаю вас із перемогою!...

Про конфлікт, який відбувся між ветеранами Козятинської спілки війни та праці з керівником міської культури Світланою Рибінською...

Випускники 10-В класу школи №1 міста Козятина вже 46 років, як  відсвяткували випускний вечір. За цей час декілька...

Місто Козятин має великі проблеми з якістю питної води. Це питання на порядку денному перед виборами. От тільки, вигравши...

Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:08 38 років Чорнобилю: Кордишівська бібліотека провела захід з вшанування пам'яті photo_camera 09:05 На будинку, де жив славний воїн Мар’ян Шеремет, відкрили меморіальну дошку 09:00 Слідкуйте за природою та не брешіть: історія, традиції та прикмети 27 квітня 19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up