У мешканців провулку Сокілецький перегоріла електротехніка

  • User
У мешканців провулку Сокілецький перегоріла електротехніка
Замість 220 v в мережу пішло 420 v! …

Люди, які проживають в районі Швейної фабрики — в шоці. Серед білого дня, коли практично нікого не було в домівках, напруга збільшилась майже в двічі(!). Це зафіксуфали лічильники.  Вся електротехніка — телевізори, комп’ютери, боллери, телефони, пральні машини, тюнери, мікрохвильвки — тепер потребує ремонту або заміни.
В минулу середу опівдні, коли пішла висока напруга, чорний дим та “феєрверк -шоу” налякали багатьох. У деяких жінок до цих пір погане самопочуття. Думки про те, хто відшкодує дорогу техніку — викликають сльози.на фото: пані Надія, зітхаючи показує на перегорвіший телевізор

на фото: мешканка будинку пані Віра "оплакує помічницю" ...


Володимир Жорноклей, який проживає в одній із квартир по провулку Сокілецькому має намір довести справу по встановленню винуватців до кінця. В день, коли це трапилось, дома знаходився його син, який став свідком того, як задимівся комп’ютер. Як би він вчасно не відреагував, зайнлося б усе помешкання. Які були б наслідки, людям навідь боязно уявити.
Пан Володимир розповідає, що це сталося тому, що працівники РЕМу встановили на сходовий майданчик лічильники і один автомат замість двох на фазу. За його словами, ніхто не подумав, що якщо фаза “коротне”, то вона  піде по нулю на якому автоматичного відключення немає(!). Так і трапилося. Електрощиту, який знаходиться на дворі, багато років. Замість запобіжників у ньому намотані дроти.

Відео дня


— Ми написали заяву в РЕМ, у КП “Відродження”, в якій вказали на наслідки аварії, — каже Володимир Жорноклей. — Проконсультувались у адвоката. До нас прибув юрист РЕМу, так, як “Відродження” не має ніякого відношення до того, що сталось. Останній мав би зафіксувати документально, побачене. Але він відмовився, тому що поставив під сумнів причину перегорання техніки(?!). 
Зі словами, що буде відстоювати позицію РЕМу, юрист попрощався з постраждалими. На даний момент, люди очікують відповідь-пояснення причини того, що відбулося. Сусіди запевняють, що причиною не є погодні умови. Вони впевнені, що постраждали внаслідок халатності працівників електромереж і будуть відстоювати свою позицію до останнього.
Начальник РЕМу Андрій Волкотруб дав коментар з цього приводу:
— На даний момент, встановлюється причини аварії, проводиться розслідування.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sofia

    Ресівців треба судити
  • III

    Район Ивана-Франка

    По реле напряжения постоянно:

    240-248V днем

    Иногда скачки до 255V
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:21 Футбольна весна прийшла у Козятин 20:19 У Сестринівську гімназію завітав Воїн Віталій Кодлубай. Зворушливе відео play_circle_filled 16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up