Гордимося за молоде покоління, яке представляє школяр з Вернигородка Вадим Липський

Гордимося за молоде покоління, яке представляє школяр з Вернигородка Вадим Липський

Нас є кому замінити

 

Вадим Липський — учень 11-го класу Вернигородоцької школи. Він спортсмен, турист, Дитина року - 2016 в туризмі. Цей титул здобув, виступаючи в збірній Вінницької області з туризму. Команда складалася з кращих спортсменів області. Він був єдиним учасником на цих змаганнях від нашого району. Має Вадим ще декілька відзнак — титул спортивної гордості Козятинщини-2016 за особистий внесок у розвиток культури і спорту. Має школяр і цьогорічну нагороду. Він став власником диплома, який вручається переможцю в номінації, як кращий спортсмен року серед учнів. Вадим - учасник багатьох туристичних походів і олімпіад з математики, історії, фізики. Якщо перераховувати всі його титули, медалі, дипломи, грамоти і інші здобутки, то мабуть не вистачить пальців на руках!

Так сталося, що Вадима виховують дідусь Сергій Петрович Саварін та бабуся, Катерина Григорівна Войтко. Пан Саварін був кадровим військовим і знавцем історії. Тож старався виховати онука і ще двох його молодших братів порядними дітьми на радість собі, бабусі, школі та близьким людям. Його старання були не марні.

У школі Вадима Липського поважають як педагогічний колектив, так і його ровесники. Є в титулованого старшокласника друзі й в інших класах школи. Вони кажуть,що він надійний товариш і не страждає хворобою зірковості. З ним весело і просто в спілкуванні. Він як турист багато розповідає різних історій, де був, з ким зустрічався. Спробували поговорити з “Гордістю Козятинщини” і ми.

Відео дня

Коли журналіст газети “RIA-Козятин” приїхав у село Вернигородок, Вадим був удома. Він, як і всі працьовиті діти, порався по господарству. Що саме робив, нам не відомо та з телефонної розмови було помітно, що зробив він ще не все і його вільний час обмежений. Зустрівшись, попросили, щоб він розповів про себе.

— Навчаюся в школі, де познав знання, друзів, відповідальність. Любимий предмет в школі була раніше історія, природознавство, фізична культура. Тепер — всі любимими стали.

— Після школи куди вступатимеш?  — запитали і відповідь почули, та хай це буде секретом Вадима.

— Розкажи, чим займаєшся у вільний час?

— Та його у мене немає, а люблю подорожувати, їздити на велосипеді,читати історичні книжки. У нас є туристичний клуб ”Гепаніс”, який очолює Франц Анатолійович Чишковський. Ми їздили з ним на Говерлу. Стали свідками і учасниками, як на вершині гори розтягували 150-метровий прапор України. Це було зворушливе видовище. А ще їздили на солоні озера в Солотвино.

— Які змагання відбувалися в цьому році?

— У нас відбуваються змагання в кожну пору року: осінь, зима, весна, літо.

“Травневий зорепад”, де я став кращим спортсменом серед учнів і військово-патріотична гра ”Сокіл” (Джура). Попереду чемпіонат  області “Сабарівська осінь”...

— Що цінуєш в людях?

— Розум, доброту, чесність, відповідальність, щирість.

Знаючи, що у Вадима час обмежений, питань йому більше не ставили.

Якщо в школярів ще є день на збори, то школа в селі Вернигородок вже відкрила учням свої двері. У коридорах пахне свіжістю вивітреної фарби. На кухні школи перемивали тарілки, готуючись до першого шкільного обіду. Залишилось тільки підняти прапор України. Та справжніми перевіряючими будуть учні, що прийдуть до школи в День знань. Вони зі своїми батьками проінспектують класи та стан справ у школі. Можливо, вони знайдуть щось таке, чого ми не помітили...  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up