Честь і хвала таким ученицям

Честь і хвала таким ученицям

З Марією Мазур ми зустрілися випадково. Вона, як переважно всі діти, живе собі своїм життям. Ходить до школи, спілкується з друзями, допомагає своїй матусі по господарству.

Зустріли ми Машу, коли вона виносила пакетик зі сміттям. Повертаючись від сміттевого бака, вона помітила, що на дорозі лежать кимось викинуті папірці. Дівчинка зібрала ті папірці і віднесла їх в євробак. Такий вчинок заслуговує на повагу і ми вирішили познайомитися з Марією.  

Ми дізналися, що вона учениця 7-В класу школи № 1. Виховує її одна мама. Тато школярки загинув під час АТО. Тож Марія старається бути опорою для матері. Допомагає їй по господарству. Найбільш улюблена справа семикласниці — це щось приготувати на стіл і, дочекавшись мами з роботи, разом смакувати той витвір мистецтва. А ще Маша любить подорожувати, бажано з подругами. Їй подобається  відкривати для себе щось нове.

— А у вільний час люблю читати історичну книгу чи літературу українських письменників, — каже вона. — Шевченка читаю, особливо про його дитинство. Багато відомо про Тараса Шевченка зі шкільної програми. Лесю Українку, трохи Івана Франка.

Відео дня

— А який предмет в школі для тебе найпотрібніший? — запитали.

— Потрібні всі, інакше їх не було б в шкільній програмі, та мені найбільше подобається фізична культура.

— Ти зібрала розкидані папірці, ця звичка в тебе з дитинства чи це вплив школи?

— У нас вдома сміття майже немає, а в школі ми звикли за собою прибирати. Після уроків клас прибирають чергові. Та мені здається, що це більша заслуга школи.

У школі ученицею задоволені. Кажуть, що таких відповідальних і слухняних дітей не багато. Та в першій школі такі діти є. І Марія Мазур одна із них.     

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up