Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку

Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку
  • Козятинські стражі правопорядку, а саме поліцейські офіцери громади та працівники сектору ювенальної превенції, вийшли на суботник.
  • Вирішили навести порядок на прибережній зоні біля Водокачки.
  • Локація — доріжка, що веде від Козятинського опорного ліцею до місточка (за Римокатолицьким костелом парафії Матері Божої Доброї Ради)

Це місце для прибирання обрали не випадково. За словами заступника начальника козятинського відділення поліції, начальника сектору взаємодії з громадою Євгена Трайдакала, там непрохідні хащі, на які часто скаржаться мешканці. Тож, озброївшись бензопилами, сокирами та бензокосами, у Чистий четвер, 2 травня взялися за роботу. До речі, таку спільну толоку поліцейські організували вперше.

— Вирішили зробити гарну справу і долучитися до благоустрою громади. Всі дружно вийшли на прибирання, залучили і працівників міської ради, прийшов також ксьондз. Всіх разом вийшло більше 20 осіб. — каже Євген Трайдакало. — Справа в тому, що тією стежкою ходить чимало козятинців — і діти, які йдуть у ліцей або на стадіон, і мешканці з тамтешніх багатоповерхівок. Вони нарікають на хащі. Неодноразово наголошували, що через них нічого не видно і коли піде дощ, то там дуже слизько, бо погано підсихає. Бензопили в нас є, а бензокоси дали з міської ради. Без них було б важко, багато дрібної порослі. 

Відео дня

Плідно працювали цілий день — з 10.00 до 15.00. Обрізали та обрубували гілля, обкошували бур'яни прибережної зони попід Водокачку, розчищали хащі, які заважили ходити. Одним словом, робота кипіла на повну.

Все те, що нарізали, складували. Далі — справа за «Чистим містом». Все вивезти і утилізувати

Окрім цього всього, поліцейські назбирали три мішка побутового сміття — це і пластикові пляшки, і поліетиленові пакети. 

— Це таке сміття, яке буде по 500 років лежати, — додає Євген. — Звісно, там не ідеально, бо туди б ще трактора, щоб порівняв всі нерівності і горби. Але тепер людям буде зручно та комфортно тудою ходити. Хочу звернути увагу мешканців громади, щоб вони ставилися належним чином до довкілля, не забруднювали його і не створювали стихійних сміттєзвалищ. Бо ми проживаємо. І набагато приємніше жити в чистій та охайній громаді.

Читайте також:

Як козятинчани Махаринецький ліс прибирали

Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up