Створюють реєстр територіальної громади. Що це таке?

Створюють реєстр територіальної громади. Що це таке?

Центр надання адміністративних послуг формує реєстр територіальної громади. Це електронна база даних, у якій міститиметься інформація про номери паспортів та місце реєстрації козятинчан. Створюють реєстр спеціально для того, аби спростити процедуру видачі документів.

— Надалі до бази даних матимуть доступ усі установи: поліція, податкова, пенсійний фонд, управління праці тощо, — пояснює Олена Шеремета, начальник відділу ведення реєстру територіальної громади. — Це для того, щоб вони не напрявляли до нас людей щоразу за довідками.

За словами Олени Шеремети, завдяки реєстру містянам буде легше отримувати різноманітні адміністративні послуги. Скажімо, буде простіше оформити субсидію чи зареєструватися в управлінні праці. Адже не доведеться зайвий раз оформляти документи. Наприклад, не треба буде щоразу брати довідку про склад сім’ї. Уся інформація вже буде внесена до бази даних.

— Ми створюємо реєстр по Козятину та селищу міського типу Залізничне, — продовжує начальник відділу. — По селах інформацію не збираємо, бо працюємо лише по місту. Квартальні комітети і голів ОСББ ми вже попросили повідомити мешканцям про те, щоб вони до нас зверталися.

Відео дня

Тому козятинчан і мешканців Залізничного просять звернутися до відділу ведення реєстру територіальної громади з необхідними документами. А саме:

- паспортом або ID карткою (до картки неодмінно треба взяти довідку Ф-13, яку також можна оформити у Центрі надання адміністративних послуг. Тому що в ID картці немає прописки. Якщо паспорт у формі книжечки, довідка не потрібна);

- свідоцтвом про народження (дітям до 14 років), до якого також потрібно взяти довідку форми Ф-13;

- будинкову книгу, якщо така є.

Олена Удвуд

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Шатковская

    чому не вказуєте адресу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up