Що дешевше? Домашня закрутка проти магазинної

Що дешевше? Домашня закрутка проти магазинної
  • Ціни на овочі трохи впали, тож господині взялися за консервацію.
  • Ми подивилися ціни на ринку і порівняли, що дешевше — закрутити баночку помідорів удома, чи придбати в супермаркеті вже готовий продукт?

В одному з мережевих супермаркетів нашого міста ми знайшли мариновані помідори від двох різних виробників за ціною 48,40 та 54,50 гривень. Об’єм баночки — 1 літр. Тепер подивимося, що дешевше — купити готову закрутку чи робити вдома. І чи вартує, як кажуть, гра свічок, враховуючи те, що банка може до зими не дотримати і зірвати.

Основний інгредієнт нашої страви — помідори. На маленькому базарі ціни на них коливаються у межах 14–16 гривень. Чим більший розмір, тим більша ціна. У нашому випадку підійдуть помідори середнього розміру, що коштують 15 гривень.

Ми порахували, що у пів літрову банку влазить приблизно пів кілограма помідорів. А це 7,50.

Відео дня

Ще нам потрібні інгредієнти для розсолу. Головний — вода. Її потрібно півлітра. Ціну на воду не враховуємо, адже для консервації використовують воду переважно з криниці. Розсіл, до якого входять сіль, цукор та оцет, розрахований на трилітрову банку. Для нього потрібні 200 грамів цукру, 1 столова ложка солі та 100 мілілітрів оцту. Вартість цього набору ми поділили на 3. Виходить, що собівартість розсолу для літрової банки — 1,31 гривень.

Ще до цього переліку додамо лавровий листок та духмяний перець — разом приблизно 83 копійки.

Ціну на банку не враховуємо, адже для консервації використовуються банки з попередніх закруток, які вже з’їли. А от кришка нам потрібна нова. На ринку ціна на пачку кришок — 35–38 гривень. Візьмемо найдорожчі. В упаковці 50 кришок. Маємо ціну однієї — 76 копійок.

Тож собівартість усіх інгредієнтів для закрутки разом з кришкою становить приблизно 10 гривень 40 копійок. А це у 4,5–5 разів дешевше, ніж придбати готову закрутку у магазині.

Звісно, ми не врахували газ. Але навіть якщо ви використаєте цілий куб газу, домашні мариновані помідори все одно дешевші. Адже куб газу нині коштує 4,50.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up