«Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги»

«Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги»
  • У ліцеї №7 провели благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ.

  • Це один із низки заходів, які відбудуться в навчальному закладі до Дня Героїв України. І це не єдина патріотична акція ліцею.

  • Розповідаємо, як навчальний заклад підтримує наших бійців та волонтерів

На першому поверсі будівлі школи велелюдно. Учні поспішають до столиків, аби встигнути поласувати смаколиками. Сьогодні тут проводять благодійний ярмарок на підтримку Збройних сил України. Різноманітні тістечка, желе, горішки зі згущенкою, трубочки, вафельний торт — цю смакоту підготували перші та другі класи разом із батьками. Школярі стають у чергу і чемно чекають, щоб придбати ласощі.

Найбільше дітям прийшлося до вподоби желе — його розкупили практично одразу. Дехто з учнів брав собі одразу по дві порції. Хто не встиг поласувати смаколиками під час перерви, сховали свої ласощі до портфеликів і чекали наступної.

— Ми почали ярмаркувати у вівторок, 30 квітня, — розповідає Наталія Левицька, директорка ліцею №7. — Тоді смаколики готували сьомі та восьмі класи. У четвер, 2 травня у нас були п’яті та шості класи. Ми розподілили ярмарки по днях, щоб кожен міг долучитися.

Відео дня

Благодійні ярмарки — це лише початок цілого циклу заходів, що відбудуться у ліцеї №7 до Дня Героїв України, який ми відзначатимемо 23 травня. Що ще планують проводити окрім ярмарку — поки тримають в секреті.

— Кошти з продажу смаколиків ми спрямуємо на підтримку ЗСУ, — каже Наталія Левицька. — Адже повномасштабна війна триває і нашим військовим як ніколи зараз потрібна підтримка. Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги.

Ярмарок — не єдиний благодійний захід, який відбувся у ліцеї №7 минулого тижня. Напередодні Пасхи в навчальному закладі стартувала акція «Великодні гостинці». Учнівська сім’я ліцею зібрала смаколики для військових, які проходять лікування у госпіталі. Ліцеїсти зібрали настільки багато продуктів харчування, зокрема овочів, що «Великодні гостинці» довелося розподілити на декілька партій, тому що за один раз доправити смаколики пораненим бійцям було неможливо.

Колектив навчального закладу активно підтримує і волонтерів — ліцей №7 неодноразово допомагав і продовжує допомагати козятинському благодійному фонду «Паросток добра», який не тільки доправляє на фронт продукти харчування та необхідні речі, а й шиє одяг для поранених бійців.

Ярмаркують у ліцеї теж не вперше. Минулої осені, коли навчальний заклад відзначав свій ювілей, провели масштабну благодійну ярмарку, приурочену до 60-річчя школи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Сиваківський

    Молодці!))

keyboard_arrow_up