Як у Козятині байкерський сезон відкривали

Як у Козятині байкерський сезон відкривали
  • Напередодні Великодня у нашому місті відбулося відкриття байкерського сезону.

  • Гурт «Draft» зіграв благодійний просто неба, а байкери провели мотопробіг, катали козятинчан за донат і провели змагання.

  • Як це було — читайте і дивіться фото

Субота, 4 травня. На годиннику майже 10 ранку. Територія біля магазину «Фора» перетворилася на імпровізовану сцену. Лунають гітари та барабани. Учасники гурту «Draft» перевіряють звук. За кілька хвилин розпочнеться благодійний концерт, а люди, що проходять повз, вже починають донатити у «скриньки» для збору коштів — чохол для барабану та тубус від гранатомета.

На імпровізовану сцену повертаються вокаліст Сергій Гайдучок, гітарист Сергій Нечай, басист Богдан Ільчук та барабанщик Ілля Мхеідзе. Стартує благодійний концерт.

Відео дня

— Сьогодні ми від фонду «Бойовий волонтер України» збираємо гроші для козятинського військового, який воює на Лиманському напрямку, — каже Гайдучок. — Йому потрібні шолом, активні вуха і тактичні окуляри. Якщо ми зберемо більше коштів, ніж потрібно, вони ще підуть на 80 Десантно-штурмову бригаду на пікап. Тому, друзі, підходимо і робимо гарну справу разом.

Паша сідає в позу лотоса прямісінько на асфальт одразу перед імпровізованою сценою. Звучать перші акорди «Вір мені». Зіграли «Draft» також свою нову пісню, яку козятинчани вже чули на концерті в училищі — «Крила».

— Наступна пісня має назву «Сонце», для вас, щоб вам завжди світило сонце, було позитивно і радісно, — каже Сергій Гайдучок.

Розіграли гайдушонку і футболку

Після треку «Маяк» до хлопців підійшов юний козятинчанин Артур, щоб поділитися враженнями від концерту.

— Музика гарна, мені дуже подобається, — каже Артур і дає п’ять Гайдучку.

Першу частину концерту завершила пісня «ЗСУ». І хлопці перейшли до благодійного аукціону. Його провів сам вокаліст гурту «Draft».

— У нас є лоти і зараз ми їх розіграємо, — каже Гайдучок. — Всі кошти підуть на збір. Перший лот — тушонка, яку зробив я сам з мамою і татом, всією сім’єю робили для вас. Почнемо зі ста гривень.

— Двісті, — кричить хтось із натовпу, потім лунає ще пропозиція «триста» і «чотириста».

— Тисяча, — вигукує хлопчик Артур.

— Де твоя мама? — питає Гайдучок.

— Я не з мамою, я з татом прийшов, він пішов на зустріч, — відповідає Артур.

— Нехай тоді поки буде чотириста, поки тата немає, — каже Гайдучок.

Підняли стартову ціну до п’ятиста.

— Тоді ще й паштет залітає за п’ятсот гривень, — каже Гайдучок.

Тушонку та паштет забрали за пів тисячі. Ілля Мхеідзе показує наступний лот — чорну футболку з логотипом «Draft» і написом «Вір мені».

— Наш перший EP, тобто міні-альбом мав назву «Вір мені», — каже Гайдучок. — Залишилася футболка розміру L, супер-пуперська, такої ні в кого немає. Вона зі світловідбивною стрічкою. Якщо будете їхати на велику, вас не зіб’є камаз. 

— А напис такий хороший, що ляща від баті не буде, — додає Мхеідзе.

Футболку теж продали за 500 гривень.

Стали частиною перформансу

Друга частина концерту почалася з треку «Чи це нам сниться». Перед піснею «Кольоровий сон» басист Богдан Ільчук та барабанщик Ілля Мхеідзе сховалися за лаштунки і вийшли перед другим приспівом. Богдан сів за барабани, Ілля взяв до рук бас-гітару, вистрибнув з імпровізованої сцени до Мирослави та її друзів і почав грати та відриватися. Дівчата з хлопцями були в захваті.

— Тепер буде весела пісня, тому що в такий важкий і непростий час потрібно піднімати собі настрій, — каже Сергій Гайдучок. — Вона так і називається «Весела». Всі ви її знаєте, а хто не знає і вперше почує, трішки буде веселіше на душі.

У перервах між треками дехто з глядачів підходив до учасників гурту і грав із ними в чувачі. Останньою хлопці зіграли «Запах рідного дому».

— Дякуємо, друзі, з вами був гурт «Draft», — каже Гайдучок. — Від фонду «Бойовий волонтер України» ми сьогодні збирали на шолом, активні вуха і тактичні окуляри для козятинського бійця, який воює на Лиманському напрямку. Тому підходимо і донатимо всі, хто не встиг задонатити. Слава Україні!

— Героям Слава! — вигукує публіка.

— До нових зустрічей, друзі.

Поки учасники гурту збирали апаратуру, глядачі підходили до них і фотографувалися.

Проїхали через усе місто

Після концерту усі перемістилися до міського скверу, де мав стартувати мотопробіг. Навпроти парку вишикувалися козятинські байкери. Вони осідлали своїх залізних коней і за десять хвилин до опівдня рушили колоною з перехрестя Грушевського і Пилипа Орлика. Перехожі, які йшли у своїх справах, зупинялися і знімали байкерів на відео. Із обидвох боків колону супроводжували поліцейські автомобілі. Байкери проїхали через усе місто і повернулися в центр, на третю локацію благодійного заходу — територію біля адмінбудівлі.

— Відкриття мотосезону у Козятині оголошується відкритим, — каже з імпровізованої сцени ведуча Тетяна Фабіцька.

Увімкнули Гімн України у рок-версії. І байкери, і глядачі поклали руку на серце.

— Перемога — це, певно, слово, яке ллється у кожного з нас в грудях, — продовжує Тетяна Фабіцька. — І не просто перемога над ворогом, а перемога у всіх сферах нашого життя. Нехай перша пісня заряджає всіх вас на перемогу.

На імпровізовану сцену запросили ансамбль Міського будинку культури. Дівчата співали впродовж заходу. Глядачі почули «Кобру» відомого українського гурту «The Hardkiss», легендарну «It’s my life». Соло заспівали також Іванна Астахова та Даша Повар.

«Це такий адреналін!»

Центр перекрила поліція. Вздовж проїжджої частини на вулиці Героїв Майдану розклали фішки. Зараз тут стартує мотоконкурс «Смуга перешкод». Дев’ятьом учасникам, які зареєструвалися потрібно проїхати змійкою на своїх залізних конях і об’їхати фішки, не зачепивши їх. Для тих, хто впорався найкраще, байкерська спільнота приготувала подарунки — мастило для ланцюга, наліпки, аварійні герметики для шин та подяки за участь у мотоконкурсі.

Байкери не тільки їздили самі, а й катали козятинчан за донат від 50 гривень. Спробувала Маша. Дівчина проїхала із Владом.

— Це вдвічі більше адреналіну, — ділиться враженнями Маша, щойно злазить з байку. — Це я вже другий раз катаюся. Вперше я каталася минулого року на День міста, ми їздили біля скверу і тоді мені було не так страшно. Зараз ми проїхали по площі і виїхали на центральну вулицю, але це такий адреналін!

Під час мотопробігу байкери збирали кошти на авто для першого стрілецького батальйону 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, який зараз перебуває на Донецькому напрямку. Провели благодійний аукціон, на якому розігрували військові трофеї, які передали хлопці з передової. Ланцюжок з пустим патроном продали за 300 гривень. Другий лот — декорована латунна гільза.

— Важить вона, звісно, як я, дуже важко тримати, — показує байкер Владислав.

— Її дуже гарно розмалювали наші волонтери, — додає Віктор. 

— Це може бути гарна ваза, — каже Влад.

Гільзу, розписану патріотичними малюнками та написами, купили за 2000 гривень. Розіграли також ящик від снарядів, на якому розписалися військові. Його придбали за 500 гривень.

Слова подяки

Гурт «Draft» під час благодійного концерту зібрав для військового з Козятина 14360 гривень. Ці кошти підуть на шолом, активні вуха і тактичні окуляри, маску, навушники, кріплення для камери GoPro.

— Велика подяка відділу культури за допомогу і сприяння в проведенні благодійного концерту, дуже дякуємо за надане живлення для проведення концерту магазину «Дніпро-М», дякуємо байкерській спільноті, звукорежисеру Костянтину Гончару (це людина, яка музику ненавидить з дитинства), козятинським блогерам Каріші і Тарасу за сприяння в рекламі в інстаграмі, дякуємо всім причетним до збору, і дякуємо усім свідомим козятинчанам, які прийшли і задонатили, — кажуть учасники гурту «Draft».

Козятинська мотоспільнота дякує поліції за допомогу у проведенні заходу, відділу культури, учасницям ансамблю міського будинку культури, блогерам Каріші і Тарасу.

Дивіться відео з відкриття байкерського сезону на нашій сторінці в Інстаграм

 

Читайте також:

Прикрашали весняне дерево і грали в старовинні ігри: фестиваль гаївок у Козятині

На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анатолій Луцков

    Прочитав коменти,сказати що щось здивувало?ні аж ніяк.Захід який пройшов у суботу був благодійно-волонтерський,а відкриття мотосезону це назва самого заходу.Учасники заходу це 90%залізничники,інші це волонтери,підприємці,і ті хто має законне право на відстрочку.Нізто з них не ховається ні від ТЦК,ні від війни,а навпаки допомагають всі роки війни хто як і чим може.Люди збираються і проводять заходи заради допомоги тим хто зазищає Країну.Допомога військовим з неба не береться,це загальна  праця всіх тих хто є в тилу одні співають інші щось виготовляють,хтось малює картини і продає на благо армії,хтось катає за донат на мотоциклі хтось пече тістечка і продає на ЗСУ і це окрім того,що люди працюють і сплочують податки.Всі мають щось робити,а не критикувати чи ображати одне одного ми не оркостан.Сприводу доріг так це критична проблема яка потребує негайного вирішення і тут не йдеться,що війна не на часі.Не на часі коли міняють бруківку бо вона не того фасону чи дизайн не такий,а дороги мають бути відремонтованні хочаб частково і за це мають голосувати депутати.Всі мають об'єднуватися і щось робити хто що може,все заради Країни і перемоги.Хай кожен маючи можливість задонатить,не має такої можливості допоможе щось зробити,відремонтувати,внести свою частку в розвиток і це буде добре.Дякую всім хто долучається до заходів,допомагає,підтримує і не є байдужим.

    Залога Олександр reply Анатолій Луцков

    Анатолій Луцков
  • Любов Маковска

    А бейкер не спроможні захищати неньку нашу .?

    Микола Олександрович reply Любов Маковска

    а ви вже уклали контракт на службу в ЗСУ? жінки можуть це робити з тим же успіхом що й чоловіки!
  • Sasha Yatskivskyi

    Вони вже місяця зо два як сезон відкрили
  • Ксюшка Коляда

    Ось якраз тільки саме зараз не вистачає байкерів в теперішній час!!!!😡😡😡

    Микола Олександрович reply Ксюшка Коляда

    чому не в АТО??????

keyboard_arrow_up