Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби

Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби
  • Фармацевтичний гігант AstraZeneca визнав, що широко використовувана вакцина проти COVID під брендом Covishield може спричиняти рідкісні побічні ефекти. Зокрема йдеться про утворення тромбів і зниження рівня тромбоцитів.

Деякі дослідження, проведені під час пандемії, показали, що вакцина захищає від нового коронавірусу на 60-80 відсотків. Але пізніше дослідження засвідчили, що Covishield може спричинити в деяких людей утворення тромбів, що може призвести до летального результату. Про це пише Independent.

«У колективному позові, поданому у Великій Британії, стверджували, що вакцина призвела до смертей і важких травм, і вимагали відшкодувати збитки в розмірі до 100 млн фунтів стерлінгів для приблизно 50 постраждалих. Один із заявників стверджував, що вакцина спричинила в нього незворотну черепно-мозкову хворобу після того, як у нього утворився тромб, який позбавив його можливості працювати», — йдеться в матеріалі.

Компанія AstraZeneca оскаржила ці твердження, проте в одному із судових документів вона вперше визнала, що вакцина може «в дуже рідкісних випадках викликати ТТС», або синдром тромбозу з тромбоцитопенією. Він характеризується утворенням тромбів і низьким рівнем тромбоцитів у крові у людей.

Відео дня

«Допускається, що вакцина AZ у дуже рідкісних випадках може викликати ТТС. Причинний механізм не відомий. Крім того, ТТС може виникнути і за відсутності вакцини AZ (або будь-якої іншої вакцини). Причина в кожному окремому випадку буде предметом експертних доказів», — заявили в компанії.

Така заява AstraZeneca суперечить словам компанії про те, що вона «не визнає, що ТТС викликається вакциною на загальному рівні».

Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердила, що Covishield може мати небезпечні для життя побічні ефекти.

«Після вакцинації цією вакциною було зареєстровано дуже рідкісне побічне явище, що називається синдромом тромбозу з тромбоцитопенією, що включає незвичайні та важкі явища згортання крові, пов'язані з низьким рівнем тромбоцитів», — кажуть в організації.

За даними Ради міжнародних організацій медичних наук, «дуже рідкісними» побічними ефектами вважаються ті, що спостерігаються менш ніж в 1 з 10 тисяч випадків.

 

Читайте також:

 

Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима

У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Людмила Мазурян

    Чому визнав? В оригіналах інструкцій до цих кандидатів у вакцини ще ТОДІ були описані всі побічки. Хто читав, той знав.

    Наталия Проскурняк reply Людмила Мазурян

    Людмила Мазурян
    Візьміть любий препарат, прочитайте інструкцію, там побічок на ціле простирадло вистаче...
  • Bogdan Danulyk

    Добре що купив в Інтернеті сертифікати
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    Тобто всі ті хто примушував до вакцинації цією вакциною ,злочинці. І ковід був вже і не таким страшним і смертельним, з слів ВОЗ...😂😂😂 Що ще відкриється з роками? Що людей мали за лохів і за експериментальне стад?

    Ігор Чмерук reply Дмитро Анатолійович Поліщук

    Дмитро Анатолійович Поліщук ну тож так!! Тільки деякі люди це зрозуміли одразу і не повелися на цю всю аферу.
  • Evgeniy Morrison

    Стадо відкрило око?)

keyboard_arrow_up