Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України

Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України
Фото з сайту Vinnytsia Presspoint
  • Ми вже розповідали, що у нашій області проходив пленер «Кращий художник — 2024. Місця сили (Вінниччина)», у рамках якого художники завітали до Козятина та Сестринівки.
  • У рамках проєкту митці не тільки самі писали роботи, а й встановили рекорд — спільно із захисниками, відомими людьми, громадськими діячами та усіма охочми вони малювали велику картину, яку мають продати на аукціоні в Лондоні.

Завершився восьмий всеукраїнський пленер «Кращий художник — 2024. Місця сили України (Вінниччина)», який мав на меті популяризувати сакральні місця Вінницької області, де наші предки черпали позитивну енергію та натхнення.  До заходу долучилися дванадцять митців із Вінниці, Івано-Франківська, Харкова, Одеси, Києва та Вознесенська.

У рамках пленеру художники відвідували цікаві локації у Вінницькій області. Потрапили до цього списку також Козятин та Сестринівка. У четвер, 25 квітня, художники гостювали на Козятинщині, де також писали картини. Частину полотен, які створили художники, продадуть на потреби ЗСУ.

Яскравим завершенням пленеру став артперформанс, під час якого учасники разом із громадськими діячами, військовими, відомими вінничанами та усіма охочими створили картину «Синергія добра та позитиву». Це величезне полотно, на якому малювали, ставили відбитки своїх долонь та писали побажання. Поставити перші мазки на цій картині пощастило Серафиму, синові учасниці пленеру, художниці з Одеси Злати Шишман.

Відео дня

Серед тих, хто долучився до створення «Синергії добра та позитиву» — актор Олександр Теренчук, модельєрка Світлана Теренчук та фотохудожник Костянтин Ревуцький, а також військові із Великобританії, боєць із Вінниці Єгор Болховітін.

Учасники, які долучилися до мистецького перформансу, не лише створили картину, а й встановили рекорд України у категорії «Вперше, мистецтво». Досягнення має назву «Мистецтво через усвідомлення». Вперше митці та громадські діячі з різних куточків нашої країни об’єдналися, аби провести перформанс, який виражає усвідомлення сенсу життя і об’єднання задля підтримки суспільства — повідомляє видання «Vinnytsia Press Point».

Влітку мистецьку роботу «Синергія добра та позитиву» представлять на аукціоні Крістіс, що проходитиме у столиці Великобританії. Кошти, виручені з продажу картини, спрямують на допомогу Збройним силам України.

 

Читайте також:

Самгородчани стали переможцями III Міжнародного конкурсу мистецтв «VIRTUOS»

На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів

Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up