Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати?

Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати?
Фото ілюстративне
  • Довгожителі Козятина та сіл Козятинської територіальної громади, які відзначатимуть ювілей, можуть отримати матеріальну винагороду.
  • Це передбачено Комплексною програмою соціального захисту громадян.
  • У який термін і які потрібно подати документи, куди звертатися і хто може отримати не 500, а 1000 гривень — розповідаємо у нашій публікації

У Козятинській територіальній громаді діє Комплексна програма соціального захисту громадян, яку затвердили депутати міської ради. Відповідно до цієї програми, для козятинчан, що живуть не лише у місті, а й у селах Козятинської територіальної громади, і яким має виповнитися 75, 80, 85, 90, 95 і 100 років, передбачена матеріальна винагорода.

Щоб довгожителю отримати виплату на ювілей, необхідно подати пакет документів. Для цього потрібно звернутися в Управління соціальної політики, що розташоване у приміщенні колишнього ліцею на Незалежності, 57, поруч із Центром надання соціальних послуг.

— Для подачі документів потрібно мати із собою ксерокопію паспорта,  ідентифікаційного коду, а також рахунок з банку, де вказаний IBAN, — розповідають в Управлінні соціальної політики. — Це має бути особистий рахунок ювіляра. Бажано, щоб це була картка для соціальних виплат, на яку людина отримує пенсію. Ще один важливий момент — якщо ювіляр проживає на вулиці, яку перейменували відповідно до рішення Козятинської міської ради, до пакету документів потрібно додати також витяг із реєстру. Витяг можна взяти у Центрі надання соціальних послуг. Пакет документів на отримання матеріальної винагороди потрібно подати в Управління соціальної політики, у кабінет №3.

Відео дня

— У який термін потрібно подати документи? — запитуємо спеціаліста Управління соціальної політики.

— Це можна зробити за місяць до дня народження. Наприклад, якщо у ювіляра день народження має бути в травні, він або вона вже в квітні може подавати документи.

— Якщо довгожитель-ювіляр не подасть документів, він також отримає виплату?

— Ні, ми робимо виплату на підставі документів. Кожного місяця в Управління соціальної політики надходить розпорядження міського голови, де вказані прізвища ювілярів, яким призначена матеріальна винагорода, та адреси. Саме на основі цього розпорядження ми робимо виплати.

Розмір матеріальної винагороди становить 500 гривень. Однак для ювілярів, які святкуватимуть сторіччя, передбачена вдвічі більша сума — тисяча гривень. В Управлінні соціальної політики кажуть — такі випадки, що вітали зі столітнім ювілеєм у Козятинській територіальній громаді вже були. Цьогоріч найстаршим довгожителям-ювілярам поки що 95 років.

— У який термін надходить виплата? — запитуємо спеціаліста Управління соціальної політики.

— Якщо це виплата на картку, то надходить швидко, впродовж декількох днів, — відповідає спеціаліст. — Це за умови, що ювіляр отримує пенсію на картку. Тому що якщо він отримує пенсію «Укрпоштою», виплата надійде пізніше.

Список ювілярів-довгожителів, які мають отримати матеріальну винагороду, публікують на сайті Козятинської міської ради кожного місяця.

 

Читайте також:

Тарифи на комуналку: скільки коштує газ та світло для населення у квітні

Виплата до 3100 гривень: які категорії козятинчан зможуть отримати допомогу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Дмитрович

    І що на ці гроші купиш? Я громадянин суверенної держави з відчуттям, ніби з мене тільки що поржали!!!
  • Романич

    пздц, стидалися б роздавати людям похилого віку по 12 доларів  🤡 хай би Єрмолаха спробувала б прожити на таку "допомогу"

keyboard_arrow_up