Україна виборола 22 медалі і зайняла 6 місце серед 36 команд!

Україна виборола 22 медалі і зайняла 6 місце серед 36 команд!

У вівторок, 20 березня, українська паралімпійська команда повернулася додому.

Привезли вони з Південної Кореї 22 медалі: 7 золотих, стільки ж срібних та 8 бронзових медалей. У командному заліку зайняли шосте місце. Випередили українців атлети США, учасники нейтральної команди (росіяни), спортсмени Канади, Франції та Німеччини. У кількості здобутого золота наша команда повторила успіх Туринської Паралімпіади 2006 року.

Головними героями паралімпіади в Пхьончхані стали Оксана Шишкова, яка завоювала 6 медалей та Віталій Лук’яненко, в якого дві нагороди вищого гатунку. Та тріумф Віталія був на Сочинській паралімпіаді, де він змінив плани Путіна, який прибув на стадіон, щоб привітати з перемогою свого співвітчизника Миколу Полуніна. А ще наш чемпіон розвіяв міф, якщо на церемонії відкриття бути прапороносцем, то не отримаєш медалі взагалі. Якщо існують такі забобони, то тільки лише в олімпійців. Віталій ніс прапор нашої держави і виграв два золота.

Українець Тарас Радь став наймолодшим паралімпійськиим чемпіоном. Йому всього виповнилося 18 років.

Відео дня

Поповнили скарбничку українців золотими медалями в Кореї лижники Максим Яровий та Ігор Рептюх. А Юрій Уткін разом з Людмилою Ляшенко, Юлією Батинковою-Бауман та Оксаною Шишковою вибороли сьоме золото в змішаній біатлонній естафеті.

Великий вклад в успіх української команди вклав і наш земляк Олександр Казік. Посланець Вінниччини здобув на цих змаганнях два срібла в лижних перегонах і в біатлоні.

Приємно, що  паралімпійців в плані виплат преміальних прирівняли до олімпійців. Тепер спортсмени з обмеженими можливостями отримають за перемогу $125 тисяч, за срібну медаль 80 тисяч зелених і за зайняте третє місце — $55 тисяч. Наші паралімпійці того варті!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up