Як контролює землю податкова та прокуратура

Головний податківець про операцію “Урожай-2014” Козятинською ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області в рамках проведення операції «Урожай-2014» станом на 1 жовтня проведено аналіз оперативної інформації та наданих суб’єктами господарювання даних

Про це розповів газеті начальник Козятинської податкової Геннадій Садовий.
— Здійснено ряд співбесід з керівниками с/г підприємств та фізичними особами–підприємцями щодо забезпечення повноти декларування податків, збільшення кількості працюючих та рівня заробітної плати, — розповідає Геннадій Іванович.  —  В результаті проведеної роботи більше 200 працівникам підвищили зарплатню. Стало можливим надходження до бюджету додатково сплачених сум (ПДФО - 44,2 тис. грн та ЄСВ - 106,9 тис. грн).
За словами пана Садового, оформлено в серпні-вересні поточного року 183 найманих працівників (додатково надійшло ПДФО - 34,0 тис. грн та ЄСВ - 88,3 тис. грн).
Наприклад, одне з с/г підприємств району обробляє майже сімсот гектарів землі та використовує працю 63 найманих працівників. За результатами проведених заходів на період жнив господарство оформило ще 9 найманих працівників (механізаторів і різноробочих) із зарплатами 2,5 і 2,0 тис. грн.
Також, коли податкова отримала інформацію про використання земельних ділянок без дозвільних документів на території Непедівської та Кордишівської сільських рад, провела перевірки.
Було встановлено, що майже 70 гектарів по Кордишівській сільській раді використовує ТОВ «Кордишівка». Дане підприємство наразі виготовляє технічну документацію на дану земельну ділянку. При цьому орендну плату за землю сплачує своєчасно та в повному обсязі .
У Непедівці ж — відповідно до рішення місцевої сільради більше 40 га земель запасу та резервного фонду (що знаходяться  біля населеного пункту с. Гурівці) надано в користування одному з підприємців. Станом на перше жовтня поточного року господарська діяльність на цій ділянці не проводиться. Технічна документація на дану землю знаходиться у Києві на експертизі.

Прокуратура не спить
У Вовчинцях підприємець систематично не сплачував орендну плату за використання земель водного фонду. За словами Козятинського міжрайонного прокурора Олега Путрі, ним систематично вчасно не вносилась плата за користування ставками. Сільрада повідомляє в прокуратуру про це, а орендар — коли хоче, тоді і розраховується. Отож згідно з відповідним позовом договір оренди з ним розірвано. 36 гектарів земель водного фонду, оцінено які в 425 тисяч гривень, повернуто сільраді.
А у Самгородку без відповідних документів сільради захоплено більше півгектара земель історико-культурного значення. 
— Порушено кримінальне провадження за самовільний захват земель відносно місцевого сільгосптовариства, — сказав газеті прокурор пан Путря. — Наразі проводиться досудове розслідування.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up