Ухвалили нові норми прибуття медичної допомоги

Ухвалили нові норми прибуття медичної допомоги
Фото з архіву газети
  • Кабінет міністрів підтримав представлений Міністерством охорони здоров'я план реформування системи екстреної медичної допомоги в Україні. Нею передбачено чіткий норматив прибуття бригад екстреної медичної допомоги на місце події.

Це дасть можливість знизити рівень смертності, адже таким чином встановили пріоритет для пацієнтів із критичним станом.
Рішення ухвалили на засіданні уряду 16 грудня, повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

Уряд підтримав рішення про запровадження додаткових критеріїв виклику “швидкої” за пріоритетністю надання медичної допомоги”, - зазначив прем’єр-міністр.
Залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуть на:

  • критичні;
  • екстрені;
  • неекстрені;
  • непрофільні.

 

Відео дня

Екстренним станом називається той, коли несвоєчасне надання медичної допомоги може призвести до різкого погіршення стану здоров'я. Карета меддопомоги у такому випадку має прибути за 20 хвилин. Невідкладний стан - пацієнт не перебуває в критичному стані, але потребує огляду. Діагностувавши такий стан, для «швидкої» не встановлюється конкретний час прибуття. Четвертий тип - непрофільні виклики, коли огляд лікаря не потрібен, йому лише можуть провести консультацію по телефону.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:48 В пам'ять про полеглих Героїв у Козятині висадили 150 кущів троянд photo_camera 15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up