Візит до Махаринець: «Життя змінилося», Рубаний шлях та несподівана зустріч

Візит до Махаринець: «Життя змінилося», Рубаний шлях та несподівана зустріч

На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці Махаринець. Вони повідомили, що хочуть розповісти цікаву історію про життя в селі і справедливість. Ми поїхали у Махаринці. Що побачили і почули цікавого – розповімо.

В чому ж несправедливість? Виною всього є реформа села і закони придумують не в Махаринцях і не в Козятині. За цією реформою сільський голова став старостою, а секретаря сільської ради переназвали діловодом. Діловода беруть на роботу на конкурсній основі, і бажано, щоб він був з вищою освітою. Дарма, що це може бути фахівець культури чи історик, головне, що освіта вища. Такі історії не тільки на Козятинщині. Конкурс, екзамени, співбесіда і часто виграє змагання не колишній секретар.

У Махаринцях також діловода обирали за конкурсною основою. Іспити найкраще здала не колишній секретар.

Поїхали ми у Махаринці Рубаним шляхом. Крім історії, як розказали мешканці Махаринець, нас ще цікавила дорога на Рубаному, адже там минулого року тоді ще діюча Козятинська районна рада проводила ремонт дороги.  Ямів на дорозі вистачає, тільки латки минулого року лише змінили колір асфальту. Такою дорога була до центру Махаринець. 

Відео дня

На розвилці доріг, яку ще досі називають «до колгоспу» чи колишнього цукрового заводу та будинку культури зустріли старого знайомого Сергія Бенедичука. 

— Яким вітром занесло журналістів в Махаринці?, – запитує фермер у представників преси.

 — Нас вітром не носить, ми по справі приїхали, – відповіли аграрію і розповіли суть нашого візиту в Махаринці. Хлібороби, яких крім пана Сергія, було ще двоє, трималися нейтралітету і не підтримали жодну з сторін. 

– В цій історії сталося так як мало статися. — каже один з чоловіків.– Життя змінилося, нові вимоги до спеціалістів.

Йому заперечив фермер. 

– За правоту потрібно боротися всіма доступними методами. Я щоб в своїй історії здався, невідомо чим би все завершилось, – каже Бенедичук.

– Добре, хлопці, не хочете розповісти нам цю історію, щоб до неї можна було підступитися з іншого боку, то розкажіть, що ви робите посеред дороги? – запитали ми у орендаря пайовиків. 

— Городи пайовикам та АТОвцям культивуємо. Така послуга прописана в договорі з пайовиками. Ми її виконуємо тому, що по-людськи так має бути, – сказав пан Сергій.

—А коли земельні ділянки пайовиків будете засівати? 

—То питання до агронома, – каже фермер, він настояв, щоб земля краще прогріється — Сієте без проблем, а збирати врожай не будете як минулого року? – запитуємо.

 — Надіюся, що все буде добре. Миколаївські хлопці зрозуміли, що купили в моїх колишніх компаньйонів проблемну фірму і як порядні люди документи дарування частини фірми віддали мені безкоштовно. Тепер я законний власник «Санагросіду» і «Махаринецького агро», – сказав Бенедичук. 

— А як судовий позов переходу пайовиків з «Санагросіду» до «Махаринецького агро»?, – запитали ми у нашого співрозмовника.

—Судовий позов зараз як такий який втратив силу. Навіщо пайовикам судитися коли вони можуть перейти від мене до мене. А миколаївці виявились нормальні люди. Я за їхній вчинок навіть вибачився перед ними, адже на емоціях був про них іншої думки і порою трохи зайвого їм наговорив. Головне, що ми порозумілися. – сказав аграрій. 

Ми послухали працівників сільськогосподарської ниви тай поїхали. 

Біля Панського ставу двоє чоловіків  гру «Шахтар» – «Динамо» обговорювали. А нам хотілося в історії, заради якої ми у село приїхали, сторонніх людей запитати,що вони думають з приводу останніх подій в  Махаринцях. Одному чоловіку з цього питання нічого не відомо. А другий каже: «Таня – фахівець в своїй справі, без роботи не залишиться, хоч вона тільки технікум закінчила. Тільки на дану пору таких вже не треба. Який з неї толк коли вона автобусом їздить?Треба щоб той діловод був з транспортом і зв’язками, – сказав чоловік який назвався Віктором. 

Більше ми нічого не запитували, а від Панського ставу взяли курс на Козятин.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up