У Вінницьких «Газмережах» пояснили, якою буде плата за розподіл газу у 2024 році

У Вінницьких «Газмережах» пояснили, якою буде плата за розподіл газу у 2024 році
  • У січні 2024 року споживачі отримають нові платіжки за розподіл газу.
  • У Вінницькій філії «Газмережі» пояснили, якою буде ваша плата за розподіл газу у 2024

Перш за все Вінницька філія «Газмережі» наголошує: тариф на розподіл газу у 2024 році для клієнтів філії не змінився і становить 2,112 грн. за 1 м куб. на місяць (з ПДВ).

Однак у філії зазначають — суми в платіжках залежатимуть від споживання газу впродовж минулого газового року — з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023року.

Використаний споживачем об’єм газу у цей період — це його річна замовлена потужність. Відповідно до об’ємів спожитого газу в попередній газовий рік для споживача розраховується плата за розподіл природного газу на наступний календарний рік.

Відео дня

— Кожен споживач може самостійно розрахувати свою щомісячну плату за розподіл газу у новому 2024 році. для цього весь об’єм газу, спожитий за попередній газовий рік, необхідно розділити на 12 та помножити на тариф вашого оператора газорозподільної мережі (2,112 за м³ з ПДВ для клієнтів Вінницької філії «ГАЗМЕРЕЖІ»). Це і буде розмір щомісячної плати за доставку газу, який буде сталим впродовж всього календарного року, — йдеться у повідомленні

 

Наприклад, при споживанні 2000 м куб за газовий рік для клієнтів Вінницької філії «ГАЗМЕРЕЖІ» щомісячна плата становитиме 352 грн, а при споживанні 1000 м куб — 176 грн на місяць.

— Отже, є стимул економити і можливість прогнозовано сплачувати за свій розподіл газу протягом року – рівними частинами щомісяця. Або ж сплачуйте усю річну суму одним платежем і заощаджуйте на банківській комісії, — додають у повідомленні

Нагадаємо:

  • З 1 жовтня 2023 року послуги розподілу газу споживачам Вінниччини здійснює новий Оператор ГРМ – Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України».  Дію ліцензії АТ «Вінницягаз» припинили 
  • Повідомили нові реквізити для проплати

Також додамо:

  • У зв'язку зі зміною оператора газорозподільних мереж Вінниччини у споживачів газу виникає питання щодо сплачених наперед коштів на реквізити попереднього Оператора — АТ «Віницягаз».
  • У Вінницькій філії «Газмереж» дали пояснення

А ще пояснювали, що таке «третя платіжка» за газ і що варто про неї знати

Читайте також:

Енергетики попереджають — зняли мораторій на відключення боржників

Купував лічильник, як італійський марки «Mesura», а купив львівський

«Чи газконтора не перевищує свої зобов’язання?»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Острогляд

    Який розподіл???? Як мені потрібно, я включила,  газ пішов, лічильник запрацював!!!!! Як  лічильник не працює, то, вибачте!!!! Йдіть.......за кораблем !
  • Валя Рига

    Коли закінчиться це здирництво з людей?
  • Антон Яцковский

    Є стимул цю прокладку розігнати люди і так єкономлять.
  • Кіпоренко Олександр

    Біба і Боба ...... ..... .... !

keyboard_arrow_up