Дію ліцензії «Вінницягаз» припинили. У жовтні для нашої області змінили реквізити за доставку газу

Дію ліцензії «Вінницягаз» припинили.  У жовтні  для нашої області змінили реквізити за доставку газу
  • З 1 жовтня 2023 року послуги розподілу газу споживачам Вінниччини здійснює новий Оператор ГРМ – Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України».  Дію ліцензії АТ «Вінницягаз» припинили 
  • Повідомили нові реквізити для проплати

Нагадаємо, наприкінці вересня наші журналісти телефонували до оператора газорозподільної компанії «Нафтогаз України», щоб запитати про платіжку за доставку газу поточного місяця. Вона повідомляла — наразі за розподіл по Вінницькій області слід сплачувати так, як і раніше, на «Вінницягаз».

— Поки що по Вінницькій області ніяких змін немає. По інших областях вони є, а саме в назві підприємства. Звертайте увагу на назву у платіжках. «Вінницяоблгаз» може називатися «Вінниця філія газмережі». Але це не буде помилкою, кошти можна буде повернути. Для цього потрібно буде тільки писати заяви.

На календарі — жовтень і цього місяця зміни в оплаті за розподіл газу вже є.

Відео дня

Зміни в оплаті за розподіл газу

З 1 жовтня філії «Газорозподільні мережі України», що входять до групи Нафтогаз, одержали ліцензії на провадження діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у шести областях України.

Як зазначається на сайті ГАЗМЕРЕЖІ, йдеться про представництва у Вінницькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Миколаївській, Сумській та Хмельницькій областях.

Як повідомляє  Вінницька обласна військова адміністрація — тариф на розподіл газу та номери особових рахунків залишаються незмінними. 
Розмір щомісячного платежу до кінця поточного року також не зміниться. 
Оплату послуг розподілу газу потрібно здійснювати за новими реквізитами:  

  • Вінницька філія ТОВ «Газорозподільні мережі України»,  
  • код за ЄДРПОУ 45165321, МФО 302076, АТ «ОЩАДБАНК»  
  • п/р UA553020760000026032301473821 - для побутових споживачів (населення): 
  • п/р UA603020760000026033300473821 для непобутових споживачів 

Друковані платіжки для оплати послуг з новими реквізитами Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖ споживачі отримають після 12 жовтня.  А разом з ними – заяви на приєднання до типового договору розподілу газу, які потрібно заповнити та передати новому Оператору ГРМ. 
  
Сплатити розподіл газу можна у зручний для вас спосіб: 

  • особистий кабінет на сайті https://my.grmu.com.ua; 
  • додатки «Приват24» і Ощад «24/7»; 
  • сервіс Єдиного рахунку для вінничан pay.vn.ua; 
  • каси банків, Укрпошти, термінали самообслуговування. 

Довідково

Якщо у споживача є борг за розподіл природного газу перед АТ «Вінницягаз», його потрібно сплатити за старими реквізитами. 
Показання газового лічильника слід традиційно передавати щомісяця з 1 по 5 число. 


Наразі це можна зробити сервісами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України»: 

  • ▪️ в особистому кабінеті my.gas.ua; 
  • ▪️ через чатботи GASUA у Viber, Telegram та Messenger Facebook; 
  • ▪️ SMS-повідомленням на номер 4647. 
  • ▪️ за телефонами контакт-центру 

У разі виникнення питань зверніться до найближчого Центру обслуговування клієнтів або Контакт-центру за номерами: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888  
Актуальна інформація з питань розподілу газу на офіційних інформаційних ресурсах Вінницької філії ГАЗМЕРЕЖ: сайті , сторінках у Facebook та Телеграм.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Аня Кукуруза

    Якій нахуй розподіл!З початку заплатіть за ті трубу які люди купляли за свої гроші,і вели собі газ!А то на готове хазяї йобані появились!!!
  • Галина Кучерява

    там сидять  аферисти  нараховують  за доставку газу неіснуючі  куби і нічого показати їм неможна
  • Козятин Вело

    Тарифи на комуналку незаконні? Експерт "розклав по полицях" рішення суду

           В Україні один із судів фактично визнав більшість тарифів на комунальні послуги незаконними, оскільки сформовані на основі даних, які не відповідають дійсності.

           Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у соцмережі Facebook.

            За словами експерта у сфері ЖКГ, йдеться про рішення Зіньківського суду у Полтавській області, який став на бік споживачів комунальних послуг та відмовив місцевому облгазу у стягненні боргу у 7,4 тис. грн з клієнта.

          "В Полтавській області суд прийняв рішення, яке може кардинально вплинути на відносини між споживачами та монополістом. Зіньківський суд відмовив газопостачальній компанії Полтавагаз в стягненні боргу 7,4 тис. грн зі споживача...", - написав він

            Експерт ознайомився з деталями справи, з яких випливає, що мережі, якими користується Полтавагаз, жодного відношення до нього не мають, і, не надано документи на право власності мережами.

          "Тобто фактично, вони використовували мережі, які їм не належать, які громади побудували за власний рахунок, вони не поставили їх на баланс, а фактично ними тільки користувалися. І можна подавати на Полтавагаз до суду витребувати кошти за користування мережами. І, уявіть собі, це в масштабах країни. І подібна ситуація в багатьох містах та селах, і не тільки з газовими мережами", - зауважив Попенко.

            Він навів приклад з "Київміськводоканалом", який користується мережами, до яких немає жодного відношення, і не хоче брати до себе на баланс, бо вони вкрай поганому стані. Як приклад, мікрорайон Бортничі м. Києва або КП "Київтеплоенерго", які достеменно не знають довжину власних теплових мереж.

                "А уявіть собі в межах України весь цей безлад. І, як це впливає на нарахування тарифів. Фактично тарифи на розподіл газу, транспортування тепла та гарячої води нараховуються з довідника "Стеля", бо ніхто не знає точної довжини мереж. І нарахування тарифів абсолютно незаконні, бо по факту не відповідають дійсності", - повідомив він.
  • Evgeniy Morrison

    Розводняк продовжується

keyboard_arrow_up