Енергетики попереджають — зняли мораторій на відключення боржників

Енергетики попереджають — зняли мораторій на відключення боржників
  • У «Вінницяобленерго» опублікували попередження —мораторій на відключення боржників зняли.
  • Якщо не платити за електропостачання, його припинять

Уряд дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, які живуть в регіонах, де немає бойових дій та які не перебувають під тимчасовою окупацією. До таких належить Вінницька область.

Ось що написали у «Вінницяобленерго» сьогодні, 4 січня. Цитуємо допис:

«Міністерство енергетики України своїм наказом від 10.10.2023 за №307 скасувало дію іншого свого Наказу від 13 квітня 2022 року №148, що забороняв та забезпечував особливі вимоги щодо відключення учасникам роздрібного ринку електроенергії, які ведуть ліцензовану діяльність на території України, в частині заборони відключення споживачів, без погодження відповідної військової адміністрації на адміністративній території розташування об’єктів споживачів, які відносяться до «критичної інфраструктури». Також Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 №1405 Уряд зняв мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг. Зокрема у разі несплати або сплати за електроенергію у неповному обсязі населенням, яке проживає в неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії, можливо здійснювати відключення електропостачання»

Відео дня

Також «Вінницяобленерго» інформує побутових та непобутових споживачів електричної енергії, які розташовані у зоні його надання послуг з розподілу електричної енергії, щодо виконання вимог чинних договорів в частині своєчасної оплати за спожиту електричну енергію.  

Наголошують — у разі невиконання договірних зобов’язань «Вінницяобленерго», як оператор системи розподілу, відповідно до вимог п.7.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії та п.11.5.2 розділу XI Кодексу систем розподілу, буде відключати електропостачання.

Слід додати:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yaroslav

    Нарешті щось для людей

keyboard_arrow_up