Українці найбільше не довіряють щепленням

Українці найбільше не довіряють щепленням

Україна – це перша у світі країна за недовірою до щеплень. Менше третини українців вірять у безпечність вакцинації. Таке дослідження провів благодійний фонд Wellcome Trust у 144 країнах світу.

 

Водночас, нашій країні належить ще один рекорд – найбільша кількість хворих на кір. 54 тисячі минулого року перенесли хворобу, 16 людей загинули від ускладнень.  70% українців не довіряють безпечності вакцинації. "Батьки бояться вакцинації, тому що бояться якихось ускладнень", - каже лікар-інфекціоніст Віталій Євтушенко.

Як правило, такі страхи базуються на розповідях знайомих і міфах про вакцинацію, які поширює інтернет. Натомість, для більшості країн світу щеплення давно обов'язкова та звична річ. Найбільше довіряють вакцинації жителі Східної Африки (92%) і Південної Азії (95%). Гарні показники і у наших сусідів – Польщі (80-90%), Словаччини  (70-80%) та Угорщини (80-90%). Зараз в державних медзакладах є усі необхідні вакцини. І щеплення для дітей до 18 років роблять безкоштовно. 

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Chrystia Sonevytsky

    Як дуже сумно ! Пригадую як колись полійо калічило дітей які не мали нагоди на щеплення і як це змінило життя коли появилась ваксина на ту заразу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ 16:26 Живий коридор для Героя: Козятин прощатиметься з Сергієм Чернієм 15:05 Козятинська ЦРЛ шукає хірурга, офтальмолога, психіатра. Перелік вільних вакансій Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:24 Храм Святої Мучениці Параскеви, що у Глухівцях офіційно перейшов до ПЦУ 13:00 Сьогодні — Чистий четвер. Молитви, прикмети та заборони цього дня 12:06 Назвали імена довгожителів-ювілярів травня, яких вітатимуть грамотами та грошима 11:00 Зробили писанки, щоб порадувати бійців у госпіталі photo_camera 10:04 Минає друга річниця, як на війні загинув Герой Віталій Михайловський 09:00 У Пустосі висадили алею ялинок photo_camera 08:22 «Мийка вагонів могла стати міною»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up