До Вінниці везуть перші дози вакцини від коронавірусної недуги (Опитування)

До Вінниці везуть перші дози вакцини від коронавірусної недуги (Опитування)
  • До України з Індії привезли перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
  • Однією із перших вакцину отримає Вінницька область. Машини уже в дорозі.
     

Вчора, 23 лютого, в Україну прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield) з Індії прибула. Тепер вакцину розмитнять, розподілять між регіонами, і незабаром в країні розпочнеться вакцинація.

— Перші 7 областей, які отримають вакцину — це Київ і Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця. Вакцинація починається після доставки вакцини, — зазначив головний санітарний лікар Ляшко.
Ляшко додає, що вакцинація в Україні стартує уже з 24 лютого. Однак деталей не розголошують. Невідомо, хто перший та де отримає щеплення. Тим часом голова вінницької ОДА Сергій Борзов розповів, що вакцина на Вінниччину виїхала сьогодні вранці.

— Сьогодні о 8 годині з Києва на Вінницю виїжджає вантажівка з вакциною, — каже Борзов. — Сподіваюсь, що вже сьогодні почнемо вакцинувати вінничан.

Відео дня

Додамо, що на першому етапі щеплюватимуть тих, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

  • медиків ковідних лікарень
  • бригади швидкої допомоги
  • співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19
  • мешканців та персонал будинків для людей похилого віку
  • військових на фронті

Усі щеплення є добровільними й безоплатними. 

Довідково:

AstraZeneca/Oxford - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZenecа. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Вона схвалена ВООЗ для екстреного застосування, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

22 лютого 2021 року Міністерство охорони здоров’я в Україні також зареєструвало цю вакцину для екстреного застосування. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Опитування

Плануєте щеплюватися від COVID-19?

Читайте також:

Covid-19 на Вінниччині: в області черговий антирекорд. Скільки на Козятинщині?

Нашу область віднесли до помаранчевої карантинної зони. Що знову заборонять?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up