За своє життя двічі бачила війну. На 101 році померла почесна жителька Козятина Олександра Грушко

За своє життя двічі бачила війну. На 101 році померла почесна жителька Козятина Олександра Грушко
  • Сьогодні,19 вересня 2023 року,на 101 році померла Грушко Олександра Олексіївна почесний ветеран праці, почесна жителька міста Козятина, колишня ув’язнена в концтаборі «Аушвіц Освенцім».

Сумну звістку повідомила Козятинська міська організація ветеранів України

— Президія Козятинської міської організації ветеранів України глибоко сумує з приводу непоправної втрати – смерті Грушко Олександри Олексіївни, — йдеться у дописі. — Олександра Олексіївна народилася в багатодітній сім’ї в селі Махаринці та пережила багато складних та жахливих випробувань, труднощів, та попри це завжди вірила у добро, любила людей та Бога.

Відео дня

— Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким! Царство небесне Олександрі Олексіївні!Світла і вічна їй пам’ять — написав  голова Козятинської міської організації ветеранів України Федір Кропива

Пам'яті Олександри Грушко

Козятинчанку Олександру Грушко знають далеко за межами України, не раз до неї приїжджали журналісти і з Польщі, і з Франції, і з Великобританії

Олександра Грушко за своє життя війну бачила двічі: в неповних 18, коли Німеччина напала на Радянський Союз, і зараз, коли росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Від того, що довелося пережити нашій землячці під час Другої світової, волосся стає дибки — вона була в'язнем «Освенцима», концтабору, де нацисти утримували полонених.
Прощання з Олександрою Грушко відбудеться завтра, 20 вересня за адресою Крушельницької 38 (Некрасова) об 11 годині.
 

Відзначимо, що у Козятині проживали люди, яким пощастило вижити у концентраційних таборах та не потрапити під знищення фашистами населення. Відомо імена чотирьох.

Читайте також:
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up