Історія волонтера з Козятина Захара Іщука від команди 1+1 media «Здійсни мрію»

Історія волонтера з Козятина Захара Іщука від команди 1+1 media «Здійсни мрію»
  • Команда благодійної ініціативи 1+1 media «Здійсни мрію» спільно з новинним порталом Главред продовжують розповідати про юних волонтерів, життя яких з початком повномасштабної війни докорінно змінилося.
  • Цього разу поділилися історією 11-річного Захара Іщука з Козятина, який вже понад 2 роки збирає кошти для допомоги військовим.

У своєму місті Захар Іщук волонтер, якому довіряють вже довгий час. Поштовхом розпочати благодійну діяльність для хлопця стали події великої війни та особисте горе. Старший брат Захара, Богдан Іщук, першим повідомив йому про початок вторгнення. Тоді він проходив службу в місті Рубіжне, але загинув 31 березня 2022 року під час виконання бойового завдання.

— Коли загинув брат, побачив, що його побратимам потрібна була допомога, — розповів Захар команді благодійної ініціативи 1+1 media «Здійсни мрію» спільно з новинним порталом Главред

Надихнувшись іншими благодійниками, у хлопця виникла ідея організовувати імпровізований блокпост для збору коштів. Ініціативу підтримали друзі

Відео дня

Особливість юного благодійника — військова форма, яку він завжди одягає на свій блокпост. До того ж його недитячий образ доповнює бронежилет із полегшеними пластинами. З собою у нього завжди є аптечка. За весь період волонтерства Захару вдалося зібрати та передати військовим понад 100 тисяч гривень. Кошти були використані на амуніцію, турнікети, форму, термобілизну, аптечки та їжу тривалого зберігання. Зокрема він допоміг забезпечити друзів його брата необхідними речами першої необхідності. Рекордна кількість зібраних донатів за день — 3530 гривень. Школяр вдячний за будь-яку суму, тому що для нього волонтерство — це вже як робота. Щодня він намагається виходити вранці й ввечері.

Попри насичений графік, зупинятися волонтерити він не планує:

Вже понад 6 років він займається карате та за цей час відвідав чимало змагань, один із таких — Всеукраїнський чемпіонат. Особисто йому вдалося передати матеріальну допомогу тренеру з бойового мистецтва, з яким займався Захар та який нині воює

 

Нині 11-річний школяр поєднує школу з благодійною діяльністю, карате з курсами програмування для дітей. Окрім того, його часто запрошують на різноманітні місцеві заходи. Також хлопець вже проводив патріотичні уроки до Дня захисника України у власній школі. Попри насичений графік, зупинятися волонтерити він не планує:

Читайте:

Організовують допомогу Валентині Лясківській, яка пече коржики і пироги для ЗСУ

За два місяці 91-річна Ніна Горішняк перечистила для енергетичних батончиків 9 мішків горіхів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Марчук

    Умнічка пишаємось тобою, і дякуєм батькам за синів.

keyboard_arrow_up